Hoppa till sidans innehåll

DM 10 000m på Slottsskogsvallen på onsdag

29 APR 2019 22:46
På onsdag 1/5 går startskottet för första löpgrenen på bana i Sverige 2019. Göteborgsområdets löpare möts för att demonstrera sin uthållighet över 25 varv på Slottsskogsvallen.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 22:46

För tredje året i rad arrangerar Solvikingarna DM 10 000 meter på Slottsskogsvallen den första maj, på uppdrag av Göteborgs Friidrottsförbund.

2017 slog i stort sett varenda man i sista heatet personligt rekord medan 2018 istället var kvinnornas år, med personliga rekord för många av de snabbaste kvinnorna. Vad 2019 kommer att innebära återstår att se, men väderprognosen tyder på gynnsamma förhållanden med 14 grader, halvklart och lätt vind. Startlistorna ser också starkare ut än någonsin. Särskilt på herrsidan finns det en hel drös löpare som har kapacitet att göra under 31 min. Kanske lyckas någon rentav underskrida drömgränsen 30 min! Hälle har exempelvis flertalet starka löpare till start (utom DM-tävlan). Oscar Carlsson gjorde nyligen 1.06.34 på en halvmara i Venlo, Holland. Klubbkompisarna Arvid Öhrn och Anders Grahl har också sprungit stabila lopp under våren för Hälle och blir att räkna med i tätklungan. Sävedalens Jonatan Fridolfsson som vann Vårtävlingarna över 8 km i Skatås, är säkert sugen på en guldmedalj i DM och ett nytt personrekord kring 30 min. Men räkna inte bort ynglingen i sammanhanget, Mölndals Sebastian Nilsson, som på Varvetmilen 31 mars slog till med 30.51 som tvåa efter en annan förhandsfavorit – Hampus Börjesson från Ullevi som då vann på 30.44.

På damsidan finns det också flertalet klasslöpare i form av Örgrytes Johanna Larsson som gått från klarhet till klarhet senaste året, senast med pers i Berlin Halvmaraton på 1.18.09. En annan ÖISare som alltid är att räkna med är Frida Kristiansson som har tunga meriter från både bana och terräng i bagaget. Hälles Sarah Edsberger har också hon visat på stigande formkurva när hon likt klubbkamraten Oscar Carlsson slog pers i Venlo med 1.19.34.

Anmälan till DM är öppen och alla som vill får anmäla sig oavsett om du springer för en klubb eller inte. DM-medaljer delas ut till de tre snabbaste männen och de tre snabbaste kvinnorna oavsett heat. Dock krävs det att du tävlar för en förening inom Göteborgs Friidrottsförbund för att få medalj.

Heaten kommer att vara mixade med både män och kvinnor och heatplacering kommer att vara baserad på seedningstid som anges vid anmälan alternativt en bedömning gjord av tävlingsansvarig. Allt för att se till att löparna i varje heat ska vara så jämngoda som möjligt för att minimera antalet varvningar. Heatet med de minst snabba löparna startar först, sen kommer det allt snabbare heat, för att till sist avsluta med ett mycket snabbt heat. Ett rekordförsök väntas också i K75, där svenska rekordet på 54.47.32 kommer att utmanas.

Mer info via Solvikingarnas hemsida här >

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

 

  

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info