Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Högklassiga prestationer vid Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen

2017-07-12 15:26
Åskådarna på Slottskogsvallen fick njuta av högklassig friidrott. En kväll där personliga rekord slogs ett efter ett och som senare kröntes med ett nytt svenskt rekord på 1000m av Lovisa Lindh.
  • Uppdaterad: 2017-07-12 16:59

Det var ett välfyllt Slottsskogsvallen som fick avnjuta friidrott i världsklass. Bland annat slogs flera stadionrekord och en 18-åring flög över 17m i herrarnas tresteg. Redan från start syntes det att de tävlande trivdes bra på den anrika friidrottsarenan i Göteborg.

En som verkligen var på absolut bästa humör var Lovisa Lindh. Framgångarna ser inte ut att vilja hålla sig tillbaka för Kungälvstjejen som under sommaren har radat upp rekordtider på samtliga distanser hon ställt upp i. Under gårdagens Folksam Grand Prix på Slottsskogsvallen var det dags att replikera fjolårets prestation, nämligen att slå det svenska rekordet på 1000m. Då sprang hon på 2:36,04. Gårdagens lopp utgjordes till en början av en tät klunga med bland andra VM-jagande Hanna Hermansson och Anna Silvander. Vid klockringning var de fortfarande samlade men sedan la Lovisa i sedvanlig maner in en extra växel och drog ifrån övriga löpare. In i mål kom hon som klar etta på nya svenska rekordtiden 2:35,15, nästan en sekund snabbare än fjolåret. 

Pers med 10 sekunder för Maria Larsson
Andra namnkunniga göteborgare visade att de också vill ta en plats i den kommande VM-truppen. Först ut var Örgrytes Maria Larsson som behövde slå nytt personligt rekord för att ta sig under kvalgränsen på 9:42,00. Efter ett fantastiskt lopp kunde samtliga inne på Slottsskogsvallen inklusive Maria själv fastslå att det personliga rekordet var slaget med 10 sekunder (!) vilket också innebär att hon  tog sig under VM-kvalgränsen med marginal. Hennes nya personliga rekord lyder numera 9:39,96. Efter många skadeuppehåll verkar Maria äntligen ha hittat formen. 

Sliten Michaela avbröt efter känningar i knät
Michaela Meijer har sedan sitt svenska rekord visat prov på mycket fin hoppning. Även under gårdagens stavhoppstävlingar såg det ut att kunna bli riktigt högt för Michaela. Efter att ha tagit sig över 4.52 med god marginal i andra försöket såg det lovande ut inför nästa höjd  på 4.72, en centimeter över hennes egna svenska rekord. Det blev ett försök på rekordhöjden sedan valde Michaela att bryta tävlingen efter känningar i knävecket.
-Inget allvarligt, men jag vill inte riskera något inför VM, säger Michaela när hon blir intervjuad på innerplan.

Stabil insats av Khaddi 
Khaddi som jagar en VM-plats vann gårdagens tävlingen efter ett hopp på 6.67, 11 cm under den utsatta kvalgränsen. Med ett årsbästa på 6.72 från Världsungdomsspelen och en rad stabila prestationer samt en 20:e plats på världsrankingen hoppas Khaddi trots allt få klartecken från förbundskapten Karin Torneklint. 

Resultat Folksam Grand Prix Slottsskogsvallen 2017>
SVT sändning Folksam Grand Prix>

Skribent: Andreas Petersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-7727885
Fax: 031-7727890
E-post: This is a mailto link

Se all info