Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Windestam

Klarade IVM-kvalgränser av Khaddi och Melker på Nordenkampen!

11 FEB 2018 19:26
Sverige vann med god marginal både herrarnas och damernas lagtävling och våra göteborgare skötte sig utmärkt i Uppsala med fantastiska insatser av Khaddi Sagnia på häcken och Melker Svärd Jacobsson i stavhoppet.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2018 14:39

Melker Svärd Jacobsson, ÖIS, hade en riktig toppendag. Melker visade imponerande stabilitet och spets i hoppningen när han vann stavhoppet överlägset på 5.78. En höjd som innebar personligt rekord med 10 cm och klarad IVM-kvalgräns! Melker tog både 5.47 och 5.63 i första försöken, och därmed var tävlingen avgjord. Melker begärde därefter upp ribban på IVM-kvalgränsen 5.78. Efter ett bra första försök tog han i andra! Melker gjorde också tre försök på 5.83, en centimeter över Armand Duplantis svenska rekordhöjd, men det gick inte vägen denna gång.

En annan ÖISare, Carl Bengtström, vann herrarnas 400m från andra av två jämna heat när han gjorde 48.10. Carl som är född -00 var faktiskt också den yngsta svenska deltagaren på Nordenkampen. Klubbkamraten Felix Francois hade inte sin bästa dag när han från första heatet blev femma totalt med 49.06.

Sävedalens Linn Söderholm fortsätter att visa fin form och gjorde ett riktigt kanonlopp på 3000m. Linn som för två veckor sedan persade på Bannister Running Opening med 9.31.14 sprang nu hela 10s snabbare med 9.21.58 och tog med med det en imponerande andraplats i en final där Finlands Camilla Richardsson drog iväg tidigt och vann säkert.

En annan tjej som vann säkert var Ullevis och vår egen Khaddi Sagnia som även hon, likt Melker, tangerade IVM-kvalgränsen men istället på 60m häck med 8.14! Khaddi är med det nu också fjärde svenska genom tiderna i grenen. Efter loppet intervjuades en om möjligt ännu lyckligare Khaddi än vad vi är vana vid. Till SVT Sport förklarade hon;

- ”Det är så sjukt! Jag och min tränare (Katrin Klaup, reds. anm) pratade innan och hon förklarade att jag kan göra bättre än 8.24. Men hur ska jag kunna springa snabbare med den tekniken jag har? Men så tänkte jag istället bara att jag skulle köra hårt och därför blev också tiden så pass bra!”

Längdhoppet fortfarande högsta prioritet;

- ”Det är ju min officiella gren som alla vet och det är också där jag vill ta nästa kliv. Men häck är en väldigt bra gren som komplement för längden så det känns väldigt härligt att kunna se att jag faktiskt har blivit snabbare. Nu gäller det att få till tekniken och känslan i längdhoppet också men det ser lovande ut!”

 

Fullständiga resultat >

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
Fax: 0317727890
E-post: This is a mailto link

Se all info