Hoppa till sidans innehåll

Kvilles vårtävling på Vallen, Bauhausgalan och Nordiska mästerskapen i mångkamp stundar till helgen

07 JUN 2018 10:00
Tävlingssäsongen är igång på riktigt och med Sävedalsspelen och Stafett-SM i backspegeln bjuder Slottsskogsvallen på ännu en tävling, nämligen Kvilles vårtävling. Några göteborgare beger sig även till Stockholm och Norge.
  • Skapad: 07 JUN 2018 10:00

Tävlingssäsongen är i full gång och till helgen kommer flera göteborgare återigen att stå på startlinjen på Slottsskogsvallen. Från de senaste helgerna har våra aktiva visat att de är i form och gillar att tävla på Vallen, det bådar gott för fina resultat och spännande dueller. Göteborgs stavhoppare kommer för första gången i år stå på ansatsbanan på Slottsskogsvallen, namn att uppmärksamma är Ullevis Hanna Jansson som i tyska Recklinghausen förra helgen hoppade 4.11. Även SM-silvermedaljören inomhus, Filip Gyllensten, Kville, gör säsongsdebut.  

Startlista>

På Bauhausgalan i Stockholm är Göteborgs representanter Lovisa Lindh, Ullevi, Khaddi Sagnia, Ullevi, och Melker Svärd Jacobsson, ÖIS. Lovisa kommer springa 800m, Khaddi utmanar eliten i längdhopp och Melker hoppar mot ett riktigt bra startfält i stavhopp. Lovisa har tjuvstartat säsongsdebuten men för både Khaddi och Melker blir det första tävlingen. 

I Jessheim, Norge, kommer Nordiska mästerskapen i mångkamp gå av staplen i helgen där nyfunna mångkamperskan Emma Söderström, GKIK, representerar Sverige. Emma som visade form i fem grenar, framförallt höjdhoppet, under Sävedalsspelen fick biljetten till Nordiska i måndags. 

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
Fax: 0317727890
E-post: This is a mailto link

Se all info