Hoppa till sidans innehåll
Foto: DECA Text & Bild

Rekorddeltagande på Världsungdomsspelen och många fina resultat

01 JUL 2019 16:47
I helgen har friidrottare i alla åldrar från över 20 olika länder vallfärdats till Ullevi och Världsungdomsspelen i Göteborg. Det har varit en riktigt fin helg med strålande väder och flera personliga rekord tillika världsresultat!
  • Skapad: 01 JUL 2019 16:47

Drygt 8700 starter gjorde sig redo att äntra Ullevis snabba banor och det blev tillslut ett arrangemang med, som vanligt, riktigt fina resultat. De resultat som utmärkte sig lite extra var Tilde Johanssons, Falkenbergs IK, fina längdhopp där hon slog nytt VU-rekord samt kvalade in till VM i Qatar senare i sommar. Redan som 15-åring visade Tilde att hon gillar att hoppa på Världsungdomsspelen och Ullevi då hon hoppade 6,50. Nu, tre år senare slår hon till igen med mäktiga 6,72! Men Tilde var inte nöjd efter det utan fortsatte att imponera såväl på 100m häck där hon slog till med ytterligare ett VU-rekord samt putsade sitt personliga rekord till fina 13.38. 

Även Örgrytes stavhoppare Michaela Meijer gillar att hoppa på Ullevi. Två år tidigare slog faktiskt Michaela det svenska rekordet och nytt personligt rekord på 4,71 just på Världsungdomsspelen. I helgen blev det ytterligare ett toppresultat på Ullevi när Michaela klarade 4,70 i andra försöket - hela 12 cm över VM kvalgränsen och hennes näst bästa hopp i karriären. Sugen efter att återta det svenska rekordet från Angelica Bengtsson på 4,76, höjdes ribban till 4,80. Michaela riktigt fina försök på 4,80 och även om det inte blev något nytt svenskt rekord denna gång utmanar hon Angelica ordentligt. 

Glädjande resultat blev det även i manligt tresteg när Gustaf Bålström, Ullevi FK, hoppade 15,57 i godkänd vind och klarade därmed kvalgränsen till U23 EM i Gävle! Gustaf som har varit i fin form och klarat kvalgränsen innan men dessvärre i för mycket medvind fick nu äntligen räkna sitt resultat och är därmed klar för att åka till Gävle och representera Sverige. 

400m häck specialisten Carl Bengtström, Örgryte IS, är klar för U20 EM i Borås och sprang istället 200m på Världsungdomsspelen. Redan på Lag-SM i onsdags visade Carl fin form när han vann 400m slätt och denna form håller bevisligen i sig! Som vinnare i P19 klassen sprang Carl på 21.20 vilket innebar nytt personligt rekord, klubbrekord, under kvalgränsen till U20 EM och han går även in som trea bland seniorer i Sverigestatistiken! 

 

Detta är endast en liten del av alla fina resultat under helgen. Fullständiga resultat hittar ni  här> 

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

 

  

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info