Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hasse Sjögren

Toppenhelg för våra yngre i Varberg!

12 MAR 2018 16:07
Göteborgs 13-14 åringar visade återigen att de har störst bredd, spets och glädje av alla regioner i Götaland. Sammanfattning från överledare Stefan Rönnäs och några individuella prestationer kan ni läsa om i artikeln genom att klicka er vidare.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 16:08

Stefan Rönnäs, Mölndals AIK, var överledare tillsammans med Per Carlsson, Ale FK, på mästerskapet i Varbergs helt nybyggda friidrottshall Tresteget. Läs Stefans sammanfattning av helgen nedan.

”På temat All under one roof lyckades man skapa bästa tänkbara förutsättningar för mästerskapet genom att kunna knyta ihop boende (i skolsalar) med mat till funktionärer och tävlande (i skolans matsal) med tävlandet i den nya och väl fungerande friidrottshallen.

Det märktes att man från arrangörens sida hade tänjt sig till max för att få allt att fungera och hade även fått med sig personal och vaktmästare på Trönningeskolan för att säkra upp allt från nattvakter till säkerhetsgenomgångar. Bra jobbat av tävlingsorganisationen och ett stort extra plus för att de även bemödat sig med att lösa storbildsvisning av Mellofinalen på lördag kväll.

Hur gick det i tävlingen då?

Jodå, Göteborg visade sig som distrikt ännu en gång vara starkast och segrade i lagtävlingen (dock ganska knappt för Skåne). Dessa två distrikt var helt överlägsna och frågan är egentligen hur man ska göra i framtiden för att få lagtävlingen att bli mer intressant? Att jämföra ex Halland med Göteborg är direkt orättvist sett till antalet tävlande och säger därmed egentligen inget alls, mer än att vi är klart fler tävlande från Göteborg.

Vad man däremot kan fastslå är att Götalandsmästerskapen som företeelse är intressant. Detta blir tydligt när man får bevittna mängder av ungdomar som kämpar och hejar på varandra under två hela tävlingsdagar, som får chansen att sova borta och klara sig utan sina föräldrar, som får nya friidrottskompisar även utanför sitt eget distrikt och sammantaget sett ur en rad perspektiv, på så sätt utvecklas som människor och idrottare.

Hoppas alla aktiva som var med kom hem med känslan att "friidrott är min grej", det kände åtminstone jag.”

 

Några väldigt imponerande individuella resultat i de olika klasserna sammanfattade nedan.

F14

Silver och brons på 60m gick till Mölndalstjejerna Wilma Garplid och Elin Molinder. Utöver det blev ytterligare en MAIK-tjej, Emilia Åström, femma! Wilma var sånär att dippa under 8s för första gången också, när hon sprang på 8.00. Ännu en medaljör för Mölndal i sprintgrenar var Ella Borg som vann brons på 200m och 60m häck. I häcken var också Elin Molinder silvermedaljör!

På 1000m tog IFK Göteborgs Saga Provci siver på nya imponerande perset 3.08.48 och precis utanför pallen på en fjärdeplats Mölndals Alma Svantesson och bara sex hundradelar bakom Alma en persande Linnea Folkow, GKIK. En tight final med tre göteborgare topp-6!

Längdhoppet vanns av Ullevis Aicha Koné stort på nya perset 5.45! Inte nog med det, Aicha vann också tresteget med 11.10!

F13

Moa Bertilsson från IFK Göteborg lyckades knipa bronset på 60m, endast 7 tusendelar före fyran! Moa vann också ett silver på 60m häck och silver i tresteget. I tresteget vann en annan tjej från IFK Göteborg, Ivana Pekic. Ivana var också bara 3 cm från bronset i längden.

P14

IF Kvilles Calle Frank sprang in på en silverplats på 60m med fina nya perset 7.43. Calle tog även silver på 200m efter samme Edvin Assarsson från Eslövs AI. Bronset lade IFK Göteborgs Tristan Heno beslag på med ett 52 hundradelar stort pers till 25.38! Calle var imponerande nog också tvåa i kulan!

På 1000m var Philip Frick, Ale FK, tvåa. Två hundradelar senare korsade IF Kvilles Andreas Rydén mållinjen. Båda grabbarna persade till 2.53.57 respektive 2.53.59.

I stavhoppet vann en annan Kvilleit, William Asker, och just utanför pallen, på samma höjd som silvermedaljören var klubbkamraten Felix Steene. William såg faktiskt till att vinna tresteget i stor stil på 11.93 och på bronsplatsen gick till Ullevis Johannes Lundqvist på 11.61.

I längdhoppet var Örgrytes Albin Coster silvermedaljör med ett riktigt stort pers, 5.39!

P13

På 60m tog Göteborg en dubbel genom Sävedalens Leo Karlevo före Ullevis Joel Gustafsson Miller. Båda persade och för Joel var det första gången som han sprang under 8s med 7.95! Leo vann också 200m, första gången under 26s med 25.85 och Joel vann häckfinalen på 9.56! Utöver detta vann Leo faktiskt också kulan och längden på mycket imponerande 5.67! Silver i längden för Ullevis Joel Gustén och brons för Kvilles Melker Svanberg. Trippel Göteborg i längdhoppet alltså! Jonas Gustén vann tresteget i en final där Bohus hade en bronsmedaljör i Axel Eenfeldt.

Bronsmedaljör på 800m var IFK Göteborgs Olle H Ackebjer före Sävedalens Adam Sörqvist. Båda sprang på 2.22 vilket innebar personrekord gånger två.

Höjden vann Ludvig Holgersson, Bohus IF och silver i stavhoppet tog Kvilles Gabriel Torgersson.

 

Utöver detta givetvis massor med ytterligare personrekord och otroligt fina prestationer från våra göteborgare! 

Fullständiga resultat>

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-7727885
Fax: 031-7727890
E-post: This is a mailto link

Se all info