Hoppa till sidans innehåll

Ullevi skrev historia och Gaël tog brons!

09 JUL 2018 14:44
I fredags gjorde Sveriges främsta friidrottsklubbar upp om medaljerna under Lag-SM i Helsingborg och samtidigt visade våra ungdomar fin form på ungdoms-EM i Győr, Ungern.
  • Skapad: 09 JUL 2018 14:44

Győr, Ungern
På ungdoms-EM var det Arvid Mägi Theorin, IF Kville, Gaël De Coninck, Sävedalens AIK, och Malin Jonsson, Mölndals AIK, som representerade Göteborg och det med bravur! 
Gaël sprang sig övertygande till semifinal på 800m där hon senare avancerade till final med tiden 2:06.51, som dessutom innebar nytt mästerskapsrekord. Väl i finalen öppnade hon offensivt och la sig precis bakom den brittiska förhandsfavoriten Hodgkinson, men precis innan sista kurvan attackerade irländskan O’Sullivan och passerade in precis framför Gaël. Gaël försökte slå tillbaka och hota om silvret men irländskan var för stark och det blev brons till Gaël De Coninck.
Arvid som var rankad 22a tog sig till kulfinalen som siste man, och var även siste man som fick göra alla sex stötar i finalen. Men i sista omgången slog han till med en stöt på hela 18.01 och blev med det 6a!
I tjejernas försök på 2000 m hinder föll två svenskor och Malin Jonsson var en av dom. Malin som fick ett lite tuffare fall än landslagskompisen gick i mål på 7:20.64 vilket inte räckte till final. 

Fullständiga resultat

Helsingborg
I fredags i Helsingborg skrev Ullevi historia med att vinna Lag-SM på både herr-och damsidan! Detta har aldrig hänt i varken Ullevis eller GFIFs historia och inte sedan 2004 i Sverige, då Hässelby tog en dubbel. Det var i särklass spännande dueller på både herr-och damsidan där Ullevi utmanades av Spårvägen och allt avgjordes i stafetterna där Ullevi hade riktigt vassa växlingar och gav aldrig Spårvägen något utrymme för att ta ledningen. Dessutom sattes det ett nytt distriktsrekord i stafett för damerna.
På herrsidan tampades även Örgryte med Hässelby om bronsmedaljen och inför stafetten stod det lika mellan lagen. Dessvärre blev resultatet inte till fördel för Göteborg denna gång utan Hässelbys Fredrik Samuelsson gick i mål strax före Örgrytes Samuel Wiik och Örgryte fick nöja sig med en fjärdeplats. Mölndals AIK som tidigare i år överraskade och vann kvalet på både dam-och herrsidan hade lite uppförsbacke som nykomlingar och blev 6a respektive 5a.

Fullständiga reusltat

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
Fax: 0317727890
E-post: This is a mailto link

Se all info