Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-EM i Győr och Lag-SM final i Helsingborg!

05 JUL 2018 11:06
Idag är det start för Ungdoms-EM i ungerska Győr där Sverige ställer upp med 22 aktiva varav tre är från Göteborg. Imorgon i Helsingborg går också Lag-SM av stapeln där Göteborg i år har tre klubbar som slåss om pallplatserna.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2018 12:43

Győr
Idag inleds Ungdoms-EM för 17-åringar i Győr som ligger i nordvästra Ungern ungefär mellan Budapest och Wien. Sverige ställer upp med 22 stycken aktiva varav 3 stycken är från Göteborg, det är Gaël De Coninck, Sävedalens AIK, som ska springa 800m, Malin Jonsson, Mölndals AIK, som ska springa 2000m hinder och Arvid Mägi Theorin, IF Kville, som ska stöta kula. Alla har försök idag i sina respektive grenar. Gaël kommer springa på välkänd mark då hon förra året tävlade i ”European Youth Olympic Festival” på samma plats och sprang då hem ett silver på 800m. Alla i truppen är bland de 20 bästa i sin gren i europastatistiken men toppstandarden varierar från gren till gren. 

Alla fyra tävlingsdagarna kommer att webbsändas på Europeiska Friidrottsförbundets webbplats och Eurosport 1 sänder större delar av fredag, lördag och söndag. Även live-resultat finns. 

Live-resultat
Svenskt tidsprogram

Helsingborg
Imorgon kommer även prestigefyllda Lag-SM avgöras på Hedens idrottsplats i Helsingborg. På herrsidan finns hela tre lag från Göteborg i form av Ullevi FK, Örgryte IS och Mölndals AIK som kommer fightas om medaljerna mot, främst varandra, men även mot IF Göta Karlstad, Hässelby SK och Spårvägen. 
På damsidan är det Ullevi FK och Mölndals AIK som representerar Göteborg och möter Hässelby SK, Spårvägen, IFK Lidingö och IF Göta Karlstad. 

Lag-SM är främst en lagtävling där enskilda prestationer får stå åt sidan och det största målet är att samla så många poäng till sitt lag som möjligt. För att vinna skickar klubbarna självklart sina bästa, men givna namn på en gren kanske istället får hoppa in och köra en annan för att kunna samla så många poäng som möjligt. T ex ska Carl Bengtström springa 200m istället för hans huvuddistans 400m och det ryktas om att tränare Gustaf Hultgren får rycka in och hoppa stav för Örgryte. Men det kommer även bli riktigt högklassiga tävlingar i t ex diskus, höjdhopp och 800m där vi kommer få se VM-tvåan Daniel Ståhl och EM-klara Sofie Skoog och Lovisa Lindh, hoppa höjd respektive springa 800m

Man kan redan känna spänningarna i hallen mellan göteborgsklubbarna och det kommer minst sagt bli spännande tävlingar! 

Startlista
- Tidsprogram

 

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
Fax: 0317727890
E-post: This is a mailto link

Se all info