Hoppa till sidans innehåll

Vi välkomnar Huda på GFIF!

10 NOV 2017 11:56
För en vecka sedan satte Huda Dasuqi igång sin projektanställning på Göteborgs Friidrottsförbund. Hon kommer främst hjälpa till med administration och fastighetsskötsel i Friidrottens Hus.
  • Skapad: 10 NOV 2017 11:56

Sex månader framåt kommer Sanna och Lars på GFIF få extrahjälp av Huda, projektanställd sedan en vecka tillbaka. Huda är 24 år gammal, bor i Gårdsten och kommer arbeta med administration och fastighetsskötsel av olika slag. Hon flyttade från Syrien till Sverige för ungefär fyra år sedan.

Vid sidan av sin praktik på GFIF studerar Huda svenska, engelska och matematik. Hon har sedan tidigare läst ekonomi på universitetsnivå i Syrien, och planen är att så småningom plocka upp studierna här i Sverige. Huda arbetar även som studiehandledare för ungdomar som behöver hjälp med sina studier på arabiska, och hoppas på att fortsätta jobba med det på heltid efter projektanställningens avslut.

- Jag hjälper barn och ungdomar som har svårt att förstå svenska att studera, det passar mig jättebra, säger Huda.  

Projektanställningen på GFIF finansieras via arbetslöshetsprojektet Extra Kraft. Projektet gör det möjligt för ungdomar mellan 18 och 25 år att under sex månader utföra meningsfulla uppgifter inom föreningslivet. Göteborgs Friidrottsförbund är arbetsgivare medan Idrotts- och Föreningsförvaltningen står för alla lönekostnader.

Vi tycker självklart att det är jätteroligt att ha Huda på plats och hoppas att hon ska trivas superbra!

Skribent: Kajsa Palmqvist
Epost: Adressen Gömd


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-7727885
Fax: 031-7727890
E-post: This is a mailto link

Se all info