Hoppa till sidans innehåll

Högskola/Universitet


Svenska Friidrottsförbundets hemsida finns information om hur man kan kombinera eftergymnasiala studier med en elitsatsning inom friidrott.

Göteborgs universitet och Chalmers
Från och med hösten 2015 har Göteborgs universitet och Chalmers status som Riksidrottsuniversitet. Det innebär att det finns väldigt goda förutsättningar för Göteborgs elitidrottare  att kombinera idrott med högre studier. 

För dig som vill studera och samtidigt elitsatsa (landslagsnivå eller potentiell landslagsnivå) innebär Riksidrottsuniversitetet möjligheter att anpassa universitetsstudierna efter de förutsättningar som du som elitidrottare har. Du kan förbereda dig för ett framtida arbetsliv och samtidigt fokusera på idrottskarriären. 

För att kunna bli Riksidrottsuniversitetsstudent behöver du först och främst söka och bli antagen till en utbildning på Göteborgs universitet (GU) eller Chalmers. Mer information om hur du söker till en utbildning finner du på antagning.se

När du har blivit antagen till en utbildning på GU eller Chalmers kan du ansöka om att bli antagen som Riksidrottsuniversitetsstudent. Läs mer här om hur man går till väga för att bli antagen som elitidrottsstudent vid Göteborgs universitet. Och här finns motsvarande information för studenter på Chalmers. Där finns också kontaktuppgifter till ansvarig person på GU respektive Chalmers om. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Satsningen på Riksidrottsuniversitet är ett samarbete med Riksidrottsförbundet (RF). Det innebär, förutom ökade möjligheter för elitidrottare att kombinera sin satsning med studier, också en utveckling av akademisk tränarutbildning och den praktiknära idrottsforskningen. Målen är bättre utbildade tränare, högre kvalitet på träningar, bättre stöd till aktiva, och, förhoppningsvis, fler svenska medaljer i internationella mästerskap.

Elitidrottsstipendium 
Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar varje år ut ett elitidrottsstipendium där syftet är att elitidrottare ska kunna kombinera idrottande på landslagsnivå med eftergymnasiala studier på lägst halvfart. Information om ansökan finns på RF:s hemsida. 

Uppdaterad: 2016-10-05 16:05

GBG_Friidrott_Grand_Prix_2015
   
springigbg
 
         Spar_logo
 
   RB_puff_170
PUL och cookies


Webbmaster: Rebecka Siwerz
Mail: This is a mailto link
 
 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-7727885
Fax: 031-7727890
E-post: This is a mailto link

Se all info