Årsmötet 2022

30/9 – sista dag att lämna in din motion!

Bredd, spets och glädje!

Uppdaterad 2022-09-15
Vad innebär det? En glädjefylld friidrottsutveckling skapas i en kultur där varje medlem ges utrymme att vara den man är och där det finns en dynamik mellan barn, ungdom, senior och veteran.

Inom Göteborgs Friidrottsförbund är hälsa, trygghet, och utbildning grunden oavsett förutsättning och ambitionsnivå.

Utveckling, förändring och förståelsen för en hållbar idrottsmiljö skapas genom dialog mellan förening och förbund, aktiv och ledare men också mellan aktiv och aktiv.

Tillsammans med er i föreningarna arbetar förbundets styrelse, kansli och evenemangsorganisation för att uppnå en meningsfull fritid, en attraktiv friidrottsmiljö, och att skapa värdefulla arrangemang.

Arbetetet genomförs utifrån Verksamhetsplanens fastställda mål och med friidrottens gemensamma vision framför oss, varje dag.

Målen formuleras på nytt för 2023!

Innehållet i verksamhetsplanen beslutas på årsmötet, 24 november 2022.
Det är dessa mål som förbundets kansli sedan omformulerar från vad till hur, och arbetar efter under året. Därefter upprättar ni som förening i sin tur egna verksamhetsplaner för att arbeta mot de gemensamma målen.

30 september – Sista dag att lämna in ditt förslag!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 30 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet. 

Så här skriver du en motion: 

1.“Bakgrunden till min motion är…”

Berätta bakgrunden till din motion!
Hur känner och tänker du just idag? Varför är detta värdefullt för dig, men också för hela Göteborgs Friidrott? 

Berätta gärna fritt, men tänk på att en annan objektiv person skall förstå hur du känner.

2. Formulera din motion tydligt. 
Vad är det du vill skall genomföras?

3. Tydlig beslutformulering 
Förtydliga ditt förslag! Vilket beslut vill du skall tas? 

“Jag önskar att…*
*Jag föreslår därför att…*

Varje förening som är ansluten till Göteborgs Friidrottsförbund har rösträtt och kan därmed lämna in en motion! Du som aktiv och ledare kan också skicka in ert förslag – via föreningen. 

“Motion från föreningsmedlem insänds genom vederbörandes förening tillsammans med dess yttrande”  – ur stadgarna (den bärande stommen som detaljerat styr hur ett förbund eller förening skall hanteras)

Vad händer sen?
Styrelsen behandlar alla motioner vid , efter deadline, nästkommande styrelsemöte.

Deadline
30 S E P T E M B E R

FÖR VERKSAMHETSPLANEN 2022, KLICKA HÄR

FÖR STADGARNA, KLICKA HÄR

SÅ HÄR FUNGERAR FRIIDROTTENS DEMOKRATISKA PROCESS.

Förenings motioner skall skickas till;

Sara Ulrika Holmgren (Vik.administratör ) 
sara.holmgren@goteborgfriidrott.se 
Har du några frågor eller behöver du vägledning när ni skriver  er motion?
Kontakta gärna Sara: 072-071 58 48

V I K T I G A D A T U M

Höstdialogen 22 oktober
Årsmöte 24 november 

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4