Hoppa till sidans innehåll

Tidsbokning på löpbandet Alter G PRO


Ny möjlighet för alla att köpa tider på löpbandet Alter-G PRO!

Sedan mitten av maj finns ett Alter-G PRO löpband, som ger minskad gravitationspåverkan vid löpning, installerat i Friidrottens Hus. Det har kommit på plats efter 2 års arbete med att hitta medfinansiärer och test via en pilotperiod. Utrustningen delfinansieras av Svensk Friidrotts Prestationscentrum för Medel/Lång och Riksidrottsuniversitetet Göteborg, via Västra Götalands Idrottsförbund. Alla kan köpa träningstider på bandet via boka.se/alterg där även betalning/fakturering sker smidigt. För extra trygghet och utbildning finns en PT vid din sida första gången du provar. På bokningssidan finns mer detaljerad praktiskt info.

På löpbandet Alter-G PRO kan du börja springa och göra övningar tidigare efter en skada och på ett kontrollerat sätt stegra belastningen. T.ex. har Khaddi Sagnia sprungit och gjort övningar på Alter-G tidigt i sin rehabfas. Ett annat syfte med användandet av Alter-G PRO är att du får möjlighet att minska belastningen i din träning även när du inte är skadad. Exempelvis när du påbörjar grundträningen efter en viloperiod eller ökar träningsvolymen i din träning.

Löpbandet kan dessutom användas för att öka träningsvolymen och träna i överfart, men minimera risken för överbelastningsskador. Exempelvis tröskel 20s snabbare/km men med samma hjärtfrekvens eller snabbhet med mindre belastning på leder etc. Bandet har en maxhastighet på 30km/h och du kan avlasta till motsvarande 20% av din kroppsvikt.

Den nya Alter-G PRO versionen Friidrottens Hus har är unik i Sverige, och innehållet ett professionellt Woodwaylöpband, integrerad stegmätning, löpanalys, och kamera så du kan mäta och utveckla ditt löpsteg. De starkaste Elitmiljöerna i världen, som Premier Leagueklubbarna, USA:s NHL-, NFL- och NBA-klubbar har ett AlterG löpband, och även några av de mest framträdande Friidrottsmiljöerna. För oss är det ett viktigt steg närmare Göteborg Friidrotts vision om Sveriges mest attraktiva Friidrottsmiljö!

Har du frågor kring bokningar eller liknande kan du alltid kontakta projektledare Henrik Eliasson på Göteborg Friidrotts kansli.

Filmklipp som visar löbandet i drift finns här>
Artikel och intervju med Khaddi Sagnia som använt bandet i sin rehab här >

Uppdaterad: 03 JUN 2019 00:02 Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: info@goteborgfriidro...

Se all info