Hoppa till sidans innehåll

Information kring covid-19 och Friidrottens Hus

25 MAR 2021 22:47
 • Uppdaterad: 25 MAR 2021 22:47

Göteborgs Friidrottsförbund följer kontinuerligt upp om en tendens till smittspridning skulle kunna finnas via verksamheten som bedrivs i Friidrottens Hus. Utifrån informationen att en handfull aktiva som har tränat i Friidrottens Hus konstaterats smittade förra helgen har vi idag samlat in en lägesbild från de föreningar som bedriver verksamhet i anläggningen. Rapporteringen visar att man inte ser någon som helst ökning i föreningen som helhet utan att mönstret från hösten och vintern håller i sig, med enstaka fall av sjukdom, men ingen konstaterad spridning inom träningsgrupperna.

 • I förebyggande syfte vill vi uppmana alla föreningar, tränare och aktiva att noggrant följa nu gällande riktlinjer, samt att i så stor grad som möjligt genomföra er träningsverksamhet ute!
 • Vi önskar att se en ökad fokus på smittspårning/information om det skulle uppstå fall. (Inspireras gärna av IF Kville som har implementerat en föredömlig rutin som bygger på FHM:s rekommendationer.
 • Efter vistelse utomlands på antingen träningsläger eller tävling kommer nu följande regler införas efter ytterligare diskussioner:

  Alternativ 1:

  Idrottare: Innan man kommer in i FiH skall man uppvisa ett negativt testresultat men sedan ha 5 dagars karantän där träningen bedrivs ute. Alternativt skall man uppvisa negativt test och förlägga sin träning inomhus vid låg beläggning i huset, företrädelsevis 10.00-14.00. Detta sker i samråd med tränare och andra aktiva så att trängsel helt undviks i hall och gym.

  Tränare: Samma regel gäller för tränare som under karantän får bedriva träning, antingen utomhus eller tillsammans med den aktive under de lågintensiva timmarna i samråd med de andra elittränarna för att undvika trängsel.

  Alternativ 2:

  Idrottare: För att undvika att behöva genomgå 5 dagars karantän och ha rätt till att återinträda i träning i FiH skall man genomgå och uppvisa negativa PCR OCH antigentest. Genom att påvisa att man således inte är sjuk eller har en pågående smitta ges man omgående tillträde.

  Tränare: Likt den aktive så gäller samma regler för tränarna för återinträde i tjänstgöring inomhus.

  Vi poängterar också att träningen i första hand förläggs utomhus och de moment som kräver tak över huvudet görs inne där reglerna ovan gäller. Man har således flera alternativ här och genom detta så ges möjlighet att förbereda sig på bästa sätt samtidigt som vi undviker de riskmoment som internationella resor utgör. Vidare så gäller detta just nu. GFIFs bedömning är att maj-augusti kommer se annorlunda ut och därmed kan vi så snart det är möjligt anpassa ovan regler vid en lägre smittspridning i samhället.

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: info@goteborgfriidro...

Se all info