Hoppa till sidans innehåll

Charlotta Fougberg visade höstform när terrängsäsongen drog igång

27 SEP 2020 20:45
Det är snabba ryck nu när hösten trängt sig på och vi välkomnar därmed terrängsäsongen i och med helgens Lidingölopp, precis efter vi tagit farväl av bansäsongen. På damernas 15 kilometer övertygade Ullevis Charlotta Fougberg med seger.
  • Skapad: 27 SEP 2020 20:45

Inte helt oväntat har även Lidingöloppet påverkats av coronasituationen detta år och därmed avgjordes bara elit- och ungdomsklasser under årets upplaga av loppet. Huvuddistansen för eliten sattes till 15 kilometer, istället för 30 kilometer som i vanliga fall lockar de allra vassaste löparna. I damernas lopp hade vi ett oerhört starkt startfält där konkurrensen var kanske ännu starkare än under ett vanligt år.

Ullevilöparen Charlotta Fougberg ställdes mot bland annat Hälles världslöpare Meraf Bahta och maratonkollegan Hanna Lindholm. Meraf tog inledningsvis kommandot i loppet medan det en bit in i loppet skulle visa sig att Charlotta hushållit med krafterna bäst och kunde segla ifrån till en klar seger och ett klart nytt banrekord med tiden 52.11! På tredjeplats slutade Sävedalens Anastasia Denisova. Också på dubbla distansen, som trots att den inte var något huvudlopp sprangs även i år, hade vi Göteborg högst upp i resultatlistan i både dam- och herrklassen! På damsidan genom Örgrytes Hanna Kumlin som vann på tiden 2.04.43, och på herrsidan genom Sävedalens Linus Hultegård som alltså också han vann på tiden 1.43.46. I ungdomsklasserna utmärkte sig bland annat Wilma Nielsen, GKIK, som var tvåa i F19-klassens 10 kilometer långa lopp med tiden 39.39, bara tio sekunder från segern.

Fullständiga resultat här>

Foto: Deca Text & Bild

 

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: info@goteborgfriidro...

Se all info