Hoppa till sidans innehåll
Foto: DECA Text & Bild

Fina placeringar och nya personliga rekord för Göteborgarna i Gävle

16 JUL 2019 08:00
Europeiska U23 mästerskapet i Gävle är nu avslutat och det blev många fina placeringar och personliga rekord för Sverige och inte minst göteborgarna.
  • Skapad: 16 JUL 2019 08:00

Först ut var Claudia Payton, Ullevi, som sprang 100m försök under första tävlingsdagen. Claudia sprang på 12.06 i den tuffa motvinden vilket innebar stort Q och avancemang till semifinalerna. Även om hon sprang på en bättre tid i semifinalen, 11.87,  räckte det inte till finalen. Men Claudia var endast nio hundradelar från final! Även Mölndals trestegstjej Fatima Koné hoppade under torsdagseftermiddagen. Dessvärre stämde det inte riktigt för Fatima som slutade på 12.11.  

Under fredagens förmiddagspass var det dags för försök på 400m häck och GKIKs Vendela Rydbäck stod redo för att göra sin internationella mästerskapsdebut. Dessvärre stämde inte stegen fram till häckarna och Vendela tappade rytm och gick i mål som åtta. Därefter blev hon även diskvalificerad på grund utav tramp på linjen, men som tur var gjorde det ingen skillnad då tiden ändå inte hade räckt till avancemang. Även Mölndals Elin Brink sprang sitt försöksheat på 1500m under fredagen. Elin gick i mål som nia i sitt heat på tiden 4:28.06, vilket även var den nionde snabbaste tiden totalt. Men eftersom det var de fyra bästa i varje heat plus fyra tider gick de fyra första tjejerna i andra heatet vidare trots sämre tider än Elin. 

Och så var det dags för mästerskapsfavoriten Andreas Kramer, Sävedalens AIK, på 800m. Andreas sprang ett övertygande förstavarv men med 60m kvar kroknade han rejält och föll tillbaka på en sjätteplats. Tiden blev 1:50.17 och dessvärre räckte det inte till final. Andreas har  varit en hel del sjuk och därmed inte haft den bästa träningsuppladdningen inför mästerskapet. Därefter var det Sävedalens Leo Magnussons tur att äntra arenan för försök på 3000m hinder. Leo hamnade lite på efterkälken i sitt heat men efter ett riktigt bra slutvarv spurtade han i mål som sexa på 8:57.71. Det innebar både nytt personligt rekord och en plats i finalen! Väl i finalen disponerade Leo loppet perfekt och slog personligt rekord igen med sju(!) sekunder och slutade på en fin åttondeplats. 

Örgrytes rutinerade höjdhopperska Maja Nilsson tog sig säkert och stabilt vidare till finalen. Väl i finalen gjorde hon allt rätt och förbättrade sitt årsbästa till 1.85. Vilket är 6 centimeter bättre än tidigare och resulterade i en fin sjundeplats! Därefter höjdes ribban till 1.89 vilket däremot blev lite för högt denna gång. Även Ulleivs Suldan Hassan placerade sig riktigt fint i finalen på 3000m. Han hängde med i tätklungan och hade siktet inriktat på en medalj men efter en långsam inledning skruvades farten upp rejält och då orkade inte Suldan hela vägen. Han passerade mållinjen på tiden 14:19.96 och blev femma. 

Gustaf Bålström, Ullevi FK, satte två nya personliga rekord i trestegskvalet och var tillslut endas 10cm från final! Första hoppet mätte 15,68 och därefter kom 15,80 i tredje. Andra hoppet var ett övertramp som förmodligen var ännu längre. Det finns alltså mer i mästerskapsdebutanten Gustaf Bålström! Sara Christiansson, Sävedalens AIK, rundade av detta mästerskap genom att springa final på 5000m. Hon öppnade tufft och hade femte bästa årsbästat i startfältet men krafterna orkade inte riktigt sista kilometern och Sara kom tillslut i mål på tiden 16:13.72. 

Fullständiga resultat finns här> 

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

 Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info