Hoppa till sidans innehåll

Flera göteborgare på plats under Terräng-EM i Lissabon på söndag

04 DEC 2019 22:40
På söndag är det är dags för europamästerskapen i terränglöpning i Lissabon, där Göteborg representerar den svenska truppen med sex löpare. Tävlingarna pågår mellan 10 och 14 under söndagen.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 22:40

Sävedalen har med två löpare som springer individuella lopp som båda gjorde starka lopp tidigare under terrängsäsongen på terräng-NM i finska Vierumäki. Erik Jälknäs imponerade så pass mycket på landslagsledarna att han nu är uttagen till sitt första europamästerskap och kompletterar ett starkt P19-lag. En som kanske var lite mer given att bli uttagen på förhand var klubbkompisen Sara Christiansson som under terräng-NM utmanade fjolårssegraren på terräng-EM i K22-klassen Anna Emilie Möller från Danmark. En mycket spännande start av Sara. I M22-Klassen gör Ullevis Suldan Hassan ytterligare en spännande göteborgsstart och är i och med sina framgångar under den gångna bansäsongen en solklar medaljkandidat. Suldan kom nyligen hem från ett månadslångt läger i Kenya, och har enligt rapporter haft ett planenligt läger med hård träning och har tagit med sig en god form hem. Suldan får sällskap av Mölndals Sebastian Nilsson som kompletterar ett starkt lag där en lagmedalj inte är helt orealistisk om än mycket tuff i den stenhårda konkurrensen.

Utöver de traditionella distanserna kommer det att springas en mixstafett över 4x1500m där två svenska rekordhållare på 800 meter från Göteborg, Andreas Kramer och Lovisa Lindh, springer i laget tillsammans med Robin Rohlén och Linn Nilsson.

Se hela den svenska truppen här>

Arrangörens hemsida här>

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info