Hoppa till sidans innehåll

Förbundschefen för Göteborgs Friidrottsförbund slutar

17 OKT 2019 10:45
Efter 11 framgångsrika år väljer Bo Edsberger att lämna sina uppdrag på Göteborgs Friidrottsförbund.
  • Skapad: 17 OKT 2019 10:45

Bo Edsberger har varit chef för Göteborgsvarvet sedan 2008 och förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund sedan 2013. Göteborgsvarvet, som är ett av världens största motionslopp, har under Edsbergers ledning utvecklats från en tävlingshelg i maj med 50 000 deltagare till en motor för motion året om, med evenemang i hela Sverige och totalt 100 000 deltagare. Överskottet från evenemanget, som tilldelas friidrottsklubbarna i Göteborg, har mångdubblats. Antal rättigheter har utökats och Göteborgsvarvet har idag många goda sponsorsamarbeten. Deltagarna har under många år gett evenemanget toppbetyg. Under Edsbergers tid vid rodret har Göteborgsvarvet ISO-certifierats inom miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.

– De har varit en fantastisk tid på många sätt och detta har inte varit ett lätt beslut att ta. Jag har haft förmånen att arbeta med många människor med ett oerhört stort engagemang och driv. För mig är det dags att gå vidare till något nytt. Jag är tacksam för en tid som varit och vill önska alla vänner inom friidrotten och Göteborgsvarvet lycka till, säger Bo Edsberger.

Omvärlden, evenemangsbranschen och idrotten förändras ständigt, med nya krav och utmaningar. Edsberger har tillsammans med styrelse och kanslikollegor under de senaste åren även genomfört en omställning för att rusta organisationen för framtiden, både som evenemang och som idrottsorganisation.

– Bo Edsberger har mycket framgångsrikt byggt Göteborgsvarvet och förbundets arbete under många år, han har förtjänstfullt bidragit till den goda utvecklingen inom friidrotten. Jag tackar Bosse för hans gedigna mångåriga arbete inom Göteborgs Friidrott när han nu lämnar. Det känns tryggt att vi fortsatt har en mycket stark organisation, som kommer arbeta vidare med att utveckla Göteborg Friidrott och Göteborgsvarvet, säger Jahja Zeqiraj, styrelseordförande Göteborgsvarvet samt ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund.

 Nu inleds rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare.

– Det finns inte någon optimal tidpunkt för att lämna ett stort evenemang och en intensiv verksamhet. Denna perioden på året är ändå den bästa, som nu ger efterträdaren goda förutsättningar att göra sig redo innan genomförandet av Göteborgsvarvet 2020, samt de nya evenemangen Göteborgsvarvet Marathon 2021 och Veteran-VM 2022, säger Jahja Zeqiraj.

 Vid frågor går det bra att kontakta följande personer: 

Jahja Zeqiraj, ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund tillika styrelseordförande för Göteborgsvarvet, 0728-553758

Bo Edsberger, avgående förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund samt VD för Göteborgsvarvet, 0707-727889

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info