Hoppa till sidans innehåll

Glimrande höstväder när Terräng-DM och tillika första delen av Terrängserien avgjordes i Kungälv

08 OKT 2018 14:14
Terräng-DM i Fontinskogen är ett säkert hösttecken och med helt vindstilla förhållanden och behaglig temperatur för löpning var det svårt att inte stortrivas på den väl arrangerade tävlingen av Kongahälla AIK.
  • Skapad: 08 OKT 2018 14:14

Första terrängtävlingen efter en lång bansäsong och i regel lite efterföljande vila är för de flesta löpare i distriktet just Terräng-DM som arrangeras i Fontin, Kungälv. Deltagarna är allt mellan 12 år till seniorer och allt från nybörjare till OS-löpare samlas för att tillsammans dela löparglädje och konkurrera om DM-medaljer.

Damernas 4 km lockade exempelvis hemmalöperskan och svenska rekordhållerskan på 800m Lovisa Lindh, som inte helt oväntat vann loppet med 14.36 men på silverplats återfanns glädjande nog träningskamraten Linn Söderholm, SAIK, som gjorde comeback efter en långvarig fotskada som hon ådrog sig under inomhussäsongen. Bronset knep Mölndals Elin Brink och alla tre medaljörer sprang under 15 min.

Sävedalens Jonathan Fridolfsson som såhär tidigt på säsongen redan är kalasform vann herrklassens 4 km i en kamp mot Mölndals Gabriel Steffensen som nu är i gott slag igen efter en sommar som kantats av en krånglande fot. Jonathans vinnartid 12.10 är riktigt stark och på tredje plats återfanns Ullevis SM-sjua på 5000m, Hampus Börjesson, på 12.26 vilket är en tid som hade räckt till seger i förra årets DM.

Damernas 8 km var milt uttryckt ÖIS-dominerad med meriterade landslagslöperskan Frida Kristiansson som segrare med 30.13 före träningskamraterna Hanna Michaelsson, Johanna Larsson och Jennifer Acklund. Herrarnas långa 12 km bana vanns också den av en Örgrytelöpare, Jakob Ranglin Grissler, som kontrollerade loppet före Sävedalens Geert Tuinstra och Solvikingarnas Olle Dahlberg. Segrartiden skrevs till 40.40.

Terräng-DM var också del 1:4 i årets Terrängserie och näst på tur står Tuve där IF Kville arrangerar med en ny bansträckning för i år, lördagen 10 november. Alla löpintresserade i distriktet, unga som gamla, är varmt välkomna och uppmuntras vara på plats! Det är en avslappnad tävlingsform som kan ses som en del av grundträningen. Enda godtagbara ursäkten för frånvaro är om man blir uttagen till Terräng-NM som går på Island samma dag!

Fullständiga resultat >
Terrängserien 2018 inbjudan >
Nuvarande ställning i Terrängserien >

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info