Hoppa till sidans innehåll

Göteborg fortsätter att leverera på tävlingsbanorna

26 JUL 2020 19:56
Göteborgsfriidrottarna har presterat på en hög nivå den här säsongen och sista två veckorna har inte varit något undantag. Särskilt bra nivå var det på herrarnas 800 meter under sista deltävlingen av Bannister Running Invitational.
  • Skapad: 26 JUL 2020 19:56

Det blev mycket fina förutsättningar för medel- och långdistanslöpning när sista deltävlingen av Bannister Running Invitational avgjordes på Slottsskogsvallen under lördagskvällen med lätt vind och en liten bit under 20 grader. Det märktes i resultatlistorna på de flesta längre löpgrenarna men med göteborgsögon sett var herrarnas 800 meter det allra mest glädjande, där Sävedalens svenska rekordhållare Andreas Kramer visade att han är i riktigt bra slag och vann och sprang in som etta i Europa i år på 1.45,86, trots att han fick göra jobbet på egen hand efter att haren Alexander Lundskog klev av. Örgrytes Felix Francois har haft en otroligt fin säsongsinledning och en liten bit bakom Andreas Kramer visade han nu att han är på en helt annan nivå än han någonsin varit tidigare på distansen, när han blev tvåa på 1.47,12, och var före meriterade löpare som Erik Martinsson och Joakim Andersson, och dessutom raderade ut legendaren och gamla världsrekordhållaren Dan Waerns klubbrekord på distansen från 1961! Ett riktigt fint bevis på att det går att utvecklas sent i karriären av den tidigare 400-meterslöparen som på riktigt sadlade om till 800 meter under vintern 2018. Ytterligare en högintressant start i 800-metersloppet gjorde Felix klubbkollega Carl Bengtström som testade lyckan på dubbla distansen mot vad han är van vid och gjorde det mycket bra när klockan stannade på 1.51,85.

På kvinnornas 3000 meter hinder fortsatte Sävedalens Linn Söderholm på säsongens fina inledning och slog personligt rekord med tiden 10.02,41, och en bit bakom henne sprang även Mölndals Elin Brink in på ett nytt fint personbästa med tiden 10.21,04. Ett starkt hinderlopp stod även Elins träningskompis Miguel Palm för veckan innan när han hängde med fjolårets bronsmedaljör vid U23-EM Simon Sundström långt i loppet och fick med sig perset 8.53,57.

Mölndals flerfaldige SM- och Finnkampssegare Hanna Palmqvist har den här säsongen avvaktat lite med att gå upp på favoritdistansen 400 meter häck men gjorde under lördagen ett mycket starkt lopp och vann på 57,85, vilket bara var 15 hundradelar långsammare än förra helgens säsongsdebut, även det på Slottsskogsvallen.

Örgrytes starka trestegshoppare Rebecka Abrahamsson reste under förra helgen till Norrköping i jakt på långa hopp och kom hem med ett prydligt nytt säsongsbästa på 13,18, inte långt ifrån fjolårsperset på 13,32. Hemma i Göteborg följde hon denna helg upp med 13,10 på GBG Jump Tour, och det blev där långa längder även för herrarna där Örgrytes Isak Persson vann på 15,94, dock i lite för stark medvind, men fick även med sig personbästat 15,78 i godkänd vind! Tvåa blev ytterligare en Örgrytehoppare, Artur Engström, med 15,54 i godkänd vind, alldeles i trakterna av hans personliga bästanotering. Ullevis Khaddi Sagnia håller fortsatt hög nivå i längdhoppet den här säsongen och noterade för några dagar sen 6,65 under Airtime Longjump Meet, som avgjordes på Ullevis uppvärmningsarena.

Tracey Andersson slänger iväg släggan 67,91 meter, hennes längsta kast sedan 2016.

I Båstad gjorde Göteborgs kanske mest lysande kaststjärna Tracey Andersson, Ullevi, en mycket fin tävling förra helgen när hon kastade 67,91 i hennes paradgren slägga, vilket är hennes bästa resultat sedan 2016! Och i Schweiz har Mölndals vindsnabbe sprinter Felix Svensson börjat få till formen allt mer och under förra veckan sprang han in som statistiketta på 200 meter med 21,07 i lätt motvind, drygt tre tiondelar från personliga rekordet.

Håll koll på samtliga göteborgsresultat här eller via statistikknappen på startsidan.

Foton: Deca Text & Bild

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info