Hoppa till sidans innehåll
Foto: Glenn T Unger

Göteborg Friidrott Grand Prix: Se världseliten på hemmaplan den 16 augusti!

30 JUL 2019 10:00
Vi kommer ihåg förra årets upplaga av Göteborg Friidrott Grand Prix där publiken bjöds på en regnig men historisk friidrottsafton! Den 16 augusti är det dags igen för friidrottens världsstjärnor att inta Slottsskogsvallen.
  • Skapad: 30 JUL 2019 10:00

Under förra årets upplaga av Göteborg Friidrott Grand Pric tävlade två världsettor och hela 8 stycken EM-medaljörer samtidigt på Slottsskogsvallen, och det blev tillslut ett världsårsbästa och fyra nya banrekord!

I år genomförs även VM i Qatar i slutet av september, vilket innebär att Göteborg Friidrott Grand Prix kommer vara ett optimalt tävlingstillfälle för våra friidrottsstjärnor att vässa formen. Därmed kommer det bli otroligt hög nivå och spännande dueller både i löpning, kast och hopp. 

Redan nu ser startlistorna riktigt vassa ut, exempelvis kommer Daniel Ståhl kasta diskus och utmana Wolfgang Schmidts banrekord från 1978! Daniel som på senaste Folksam Grand Prix tävlingen kastade hela fyra kast över 70m och strömkastar över 68m nästintill varje tävling. Banrekordet på 67,94 borde inte vara några större problem. 

Hemmahoppen Lovisa Lindh och Andreas Kramer kommer också springa och som vi vet från tidigare år gillar de att springa på hemmaplan. Lovisa är banrekordhållare på 800m och har nu årsbästat 2:00.72 - endast tolv hundradelar från VM-kvalgränsen! Kan hon kanske knycka kvalgränsen med stöd från hemmapubliken?
Även Andreas gillar att springa på hemmaplan och börjar hitta tillbaka till en riktigt fin form. Det blir därmed spännande att se vad han kan göra den 16 augusti! 

En av Sveriges stora friidrottsprofiler, Michel Tornéus, meddelade för några veckor sedan att han ska avsluta karriären. Men innan dess kommer han till Slottsskogsvallen och ska utmana göteborgsboende Thobias Nilssson Montler som rivstartade säsongen med hela 8.22 på Stockholm Stadion. Dessvärre drabbades Thobias av en skada och är nu i full rehabilitering, tanken är att Göteborg Friidrott Grand Prix blir en comeback-tävling och det håller vi tummarna för. 

Se till att säkra din biljett och se friidrottseliten göra upp live! 

Grenar:
Herrar: 100m, 800m, 1500m, 400mh, Stavhopp, Längdhopp, Diskus
Damer: 400m, 800m, 3000m, 400mh, Längdhopp, Kula, Slägga

Läs mer här>

Köp biljetter här>

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info