Hoppa till sidans innehåll

Hoppare och löpare tog chansen på Sky Is The Limit

04 AUG 2019 22:17
De som tog sig till Åbyvallen under gårdagen fick uppleva friidrott av hög nationell nivå under femte upplagan av Sky Is The Limit. De närmast perfekta förhållandena återspeglade sig i resultatlistan som präglades av säsongs- och personbästan.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2019 22:17

Ullevis Lisa Lilja stod bakom en av tävlingarnas absoluta höjdpunkter när hon med 11,61 krossade sitt tidigare officiella personliga rekord på 100 meter och gick upp som sverigetvåa på distansen. Härnäst väntar lag-EM i Bydgoszcz nästa helg där Lisa ska springa 200 meter och korta stafetten. Den deltagarmässigt klart största grenen under tävlingarna var herrarnas 100 meter med 35 startande. Med 10,67 i finalen utmanade Erik Annerfalk från Ullevi den tvåfaldige svenska mästaren Stefan Tärnhuvud, som vann på 10,62, hela vägen in i mål. På tredjeplats sprang Mölndals Tarley Allison in på nytt personbästa med 10,79. På herrarnas korta häck vann mångsysslaren Filip Björklund från Örgryte på nytt personligt rekord med 14,29.

Några timmar tidigare hade tävlingarna inletts med mycket hopp på programmet på för dagen soliga Åbyvallen. Längdhoppstävlingarna hade lockat hela 19 herrar och 13 damer och med lätt medvind i ryggen hoppade drygt en tredjedel av de tävlande säsongsbästa. Vinnare av herrklassen var blott 18-årige Erik Johansson från Ullevi med nya personbästat 7,17. Bästa göteborgare i damklassen var Judith Wagersten på nytt säsongsbästa 5,83. I trestegstävlingarna stack 12,97 av Mölndalhopparen Fatima Koné ut när hon vann tävlingarna med nästan en meter och slog personbästa. Även herrarnas tresteg vanns av hemmaklubben och Oskar Weidenholm som med sina 14,22 var ett par decimeter från sin bästanotering.

Herrarnas stavhopp hade förstklassigt deltagande i form av internationellt meriterade Melker Svärd Jacobsson från Örgryte som dessvärre rev ut sig på ingångshöjden. Bästa göteborgare blev istället Ullevis Robin Jacobsson på 4,86, samma höjd som segrande Dennis Fransson-Bergetoft från Örebro. Damernas stav vanns på fina 4,07 av Ullevis Hanna Jansson. I höjdhoppet visade Örgrytes Maja Nilsson att formen är på väg åt rätt håll när hon gjorde säsongens näst bästa tävling och seglade över 1,80. I herrarnas tävling var hemmahopparen Philip Frifelt Lundqvist tvåa på 2,00, sex centimeter bakom IK Wilskes Simon Wiklund som nu ser fram emot lag-EM till helgen.

Sky Is The Limit som arrangeras av Mölndals AIK var första åren inriktad på hopp och sprint men har nu blivit en populär tävling även för medeldistanslöpning och när kvällen närmade sig tog löparna över på rundbanan. I 5000-metersloppet startade herrarna och damerna samtidigt och loppet bjöd på hög nivå för båda könen. Majoriteten av deltagarna lyckades springa på personbästa och av göteborgarna sprang Anastasia Denisova med 16:01,37 och Hampus Börjesson, som också vann hela loppet, med 14:25,69 allra snabbast, båda på nytt personbästa. Julia Nielsen från GKIK har tagit ett stort kliv i utvecklingen under 2019 och var trea i damernas 800-metersfinal med 2:15,95, en dryg sekund från personliga rekordet. I herrarnas A-final sprang hemmahoppet från Mölndals AIK Simon Wallenlind in på ett prydligt nytt personbästa och en tredjeplats med 1:51,56, dryga sekunden bakom segraren Rickard Gunnarsson från Hässelby.

Fullständiga resultat finns här >

Foto: DECA Text & Bild 

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info