Hoppa till sidans innehåll
Foto: DECA Text & Bild

Junior-SM på Slottsskogsvallen!

05 AUG 2019 12:00
Den 9-11 augusti är det dags för Svenska mästerskapen för juniorer på anrika Slottsskogsvallen. Det blir en helg med full rulle då festivalen Way Out West pågår i Slottskogen tätt intill, vilket höjer stämningen ännu några snäpp!
  • Skapad: 05 AUG 2019 12:00

Nu bjuder Göteborgsklubbarna in till Svenska juniormästerskapen i friidrott! Det blir en fartfylld helg med förhoppningsvis fint väder och fina resultat. 

Kikar man på årsbästalistorna finns det flera göteborgare i topp och förhoppningsvis är ett mästerskap på hemmaplan fördelaktigt för våra aktiva. En förhandsfavorit är Ullevis trestegsspecialist Gustaf Bålström som även deltog på Junior EM i Borås för några veckor sedan. I F17 klassen har vi även Örgrytes hopptalang Olivia Bojang som toppar årsbästalistan i längd och har hoppat näst längst i år i tresteg. Olivia som inte fick ut sin fulla potential på Junior EM i Borås är nog minst sagt revanschsugen. I kula är även Arwid Mägi Theorin, IF Kville, förhandsfavorit med sin fina stöt på 18.01 från i våras. Sedan har vi GKIKs Vendela Rydbäck som är 400m specialist men som på senare dagar även lagt till häckar på distansen och gjort riktigt fina resultat. Vad hon kan göra på Junior SM på hemmaplan blir spännande att se!

Under samma helg kommer även festivalen Way Out West pågå i Slottsskogen precis bredvid, viket förhoppningsvis kommer höja stämningen och bidra med härlig musik till våra friidrottare.

Tveka inte på att komma till Slottsskogsvallen och heja fram våra friidrottare! 

Läs mer om JSM här>

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

 Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info