Hoppa till sidans innehåll

Kort tävlingssummering – Khaddi, Suldan och Michaela utropstecken

28 JUN 2020 22:28
Det har de senaste två veckorna varit tävlingar i Göteborgsområdet i princip varje dag, och det har synts många starka göteborgsprestationer i resultatlistorna. Khaddi Sagnia, Suldan Hassan och Michaela Meijer har stått för några av de mer remarkabla
  • Skapad: 28 JUN 2020 22:28

Ullevis Khaddi Sagnia har tävlat flitigt i allt från sprint till spjutkastning sedan tävlingar blev tillåtna igen och när hon debuterade i huvudgrenen längdhopp på Åbyvallen för en dryg vecka sedan smällde hon till med personbästat 6,81 i fjärde omgången, vilket innebar att hon befäste sin position som tredje bäst i Sverige genom tiderna bakom Erica Johansson och Carolina Klüft. Senast igår sprang hon också under den andra deltävlingen av Sprintutmaningen in på ett nytt säsongsbästa på 100 meter med tiden 10,64. Ett par ytterligare starka resultat i längdhopp sista dagarna har kommit på herrsidan av två unga göteborgare, dels av Örgrytes Tobias Calryd som hoppade personligt rekord på Slottsskogsvallen i onsdags med 7,32, och dels av Erik Johansson som hoppade 7,34 i godkänd vind på samma arena under lördagen. Dessutom hade han ett hopp på hela 7,64 med +3,4 i ryggen. Det personliga rekordet för Erik ligger på 7,38. På damsidan hoppade Mölndals Emilia Hammarström på rätt sida sexmeterssträcket för första gången när hon prickade 6,00 under onsdagen!

Fler snabba lopp på Sprintutmaningen som kördes inför tomma läktare på Ullevi stod inte helt oväntat Örgrytes Carl Bengtström för, som vann och persade både på 100 meter med tiden 10,73 och på dubbla distansen med tiden 21,09, i ett riktigt starkt startfält framförallt på den senare distansen. Hög nivå rakt igenom var det även på kvinnliga 200 meter där Ullevis Lisa Lilja till slut segrade med en fin säsongsöppning på tiden 23,73. Friidrottsgymnasiets nya tränare för sprint och häck, Mari Klaup, persade på korta häcken med tiden 13,81. En stark tid för en mångkampare!

Suldan Hassan har trots att vi inte haft några officiella tävlingar senaste månaderna gett lovande rapporter dels från träning, och dels från träningstävlingar under våren. Inte minst när han sprang ett ruggigt snabbt varv på ”grusåttan” i Skatås med tiden 22.14, nästan minuten bättre än Mikael Ekvalls officiella banrekord på sträckan. I tisdags i veckan visade han att formen definitivt fortfarande infinner sig när han på 10 000 meter på Stockholms stadion sprang in på tiden 28.31,75 och gick in som nia genom tiderna i Sverige. Suldan hade dessutom en sista kilometer på 2.38 och sista 800 meter på 2.04, och det skvallrar nog om att det finns ytterligare tid att ta av. Värt att nämna är att träningskompisen från Hälle och evigt unge Mustafa Mohamed i samma lopp faktiskt slog sitt personliga rekord på distansen när han blev fyra i loppet på tiden 28.38,05, vid en ålder av 41 år.

Fortsätter vi på långdistansspåret sprangs under helgen några riktigt snabba 5000-meterslopp på hemmaplan både för herrar och damer. Allra snabbast sprang Sävedalslöparna Linn Söderholm och Vidar Johansson, som båda var oceaner av tid under sina tidigare personliga rekord på distansen. För Linn slutade tiden på 15.49,69, vilket hade inneburit EM-kval på distansen om inte mästerskapet blivit inställt. För Vidar stannade klockan på 14.02,27. Strax bakom Vidar gjorde Sävedalslöparen Jonatan Fridolfsson ytterligare ett starkt lopp och krossade även han tidigare personliga rekordet med tiden 14.03,08.

På Åbyvallen under lördagen lyckades Michaela Meijer få till karriärens bästa stavhoppstävling utomhus direkt i säsongsdebuten när hon flög över 4,72 i andra försöket! Hon testade sedan även på svensk rekordhöjd på 4,82, men det var en aning högt för dagen. Svenska rekordinnehavaren i grenen Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,52.

Nämnda resultat här ovan är naturligtvis bara ett axplock av alla starka prestationer som gjorts av göteborgare sista två veckorna, håll utkik för att hitta samtliga resultat av göteborgare här>

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info