Hoppa till sidans innehåll

Lyckad utvecklingsträff för prestationscentrum medel/lång

20 MAR 2019 08:00
Under helgen samlades de flesta av Sverige bästa löparjuniorer och deras tränare i Göteborg. Prestationscentrum för medel- och långdistans arrangerade en Utvecklingshelg med fokus på långsiktighet.
  • Skapad: 20 MAR 2019 08:00

Fullmatat med aktiviteter i form av tröskeltester i Friidrottens Hus, skadepreventiva tester på CHP (Testlabbet), gemensamma träningar, sociala aktiviteter och ett antal föreläsningar avslutade deltagarna helgen med att sammanfatta med ord som Inspiration, Långsiktighet, Gemenskap, Lärorikt, Kul.

Helgens höjdpunkt var nog för de flesta när Göteborg och Sveriges främsta 800m-löpare genom tiderna kom på besök och föreläste om sin bakgrund och hur de tränade inför sina mästerskapsmedaljer i Amsterdam och Berlin. Lovisa Lindh och Andreas Kramer höll en dynamisk föreläsning om likheter och skillnader i deras upplägg men där bred bakgrund och att älska mästerskapen är en stor gemensam framgångsfaktor.

Nästa aktivitet för Juniorprojektet är en tävlingsresa till Italienska Oderzo där tio av juniorerna kommer springa ett klassiskt stadslopp. Tack vare Sundströms Safety och Idrottslyftet är det möjligt för Juniorprojektet att kunna genomföra den här typen av Utvecklingsträffar för så många och med så hög kvalitet.

 

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info