Hoppa till sidans innehåll

Lyckat arrangemang och spännande kamper under Stafett-SM på Slottsskogsvallen!

28 MAJ 2018 11:40
Den gångna helgen bjöd på kanonväder och god stämning på Slottsskogsvallen där Göteborg i vanlig ordning plockade en stor andel av medaljerna.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 16:36

Män
På herrarnas korta stafett, 4x 100m, blev det riktigt tumult där fyra av åtta lag diskades i finalen. Malmö AI som gick i mål som klara bronsmedaljörer överväxlade inför sista sträckan vilket gjorde att bronspengen istället gick till Örgryte som ställde upp med ett ungt lag där tre av deltagarna var mellan 18-20 år gamla. Ullevi gick istället en tuff batalj mot Hammarby IF om guldet och hemmalöparna visade sig till slut vara starkast när de höll undan med 40.48, endast sex hundradelar före Hammarby som kom riktigt starkt på slutet.
På 4x 400m blev det som förväntat en tuff kamp mellan Ullevi och Örgryte. Det blev tumult med 200m kvar då Ullevis häcklöpare Alexander Lundskog saktade in för att spara sig för en vass avslutning. ÖIS unge talang Carl Bengtström på sistasträckan blev dock för svår på upploppet och Örgryte vann över Ullevi med 38 hundradelar på 3.13.15. Ullevi tog faktiskt också hand om bronsmedaljen vilket återigen visade vilken fin toppbredd de har på 400m.
En mindre väntad medalj tog istället Mölndals AIK på 4x 800m efter Hässelby och Spårvägen.
På 4x 1500m var det istället Spårvägen som vann med klar marginal, men om silvret blev det riktigt spännande där Hässelbys rutinerade landslagslöpare Elmar Engholm ställdes mot Ullevis löfte Suldan Hassan. Suldan gick upp med varvet kvar för att försöka hänga av Elmar, men Elmar svarade bra och kunde på upploppet ta sig förbi Suldan. Ändock ett starkt brons till Ullevi FK efter taktiskt smarta lopp av samtliga deltagare.

M22
Ullevis kortsprinters visade klass när de tog en bronsmedalj på 4x 100m. Ullevi långsprint ville dock inte vara sämre utan tog en säker seger över 3x 400m där de var 4s före Huddinge AIS och ytterligare 1s före IFK Lidingö!
Mölndals AIK visade istället styrka över de ännu längre distanserna när de tog hem guldet på 3x 800m. Johan Lamm visade på sistasträckan prov på klok taktisk löpning och en bra finish när han avgjorde mot Lidingös Mohamed Loukili med 150m kvar till en seger med 2s.

P19
IFK Göteborg visade med eftertryck att föreningens framtid ser ljus ut när de tog hem svenska stafetten i P19 före Täby IS och med Ullevi på bronsplats.
På 4x 100m tog istället Örgryte silvermedaljen före just IFK Göteborg i en jämn final som Täby vann.

P17
Ullevi vann 4x 100m på imponerande 42.75 som faktiskt hade räckt till seger även i P19 klassen!
På 3x 800m gjorde istället Mölndals AIK en riktigt stark insats där Victor Wahlgren och Michael Rosenqvist gjorde sina i särklass bästa 800m lopp hittills i sina liv, och gav därmed skönlöpande Josef Wallenlind ett tacksamt utgångläge på sistasträckan som han förvaltade väl hela vägen till ett säkert guld före Upsala IF och Hässelby SK. Segertiden 5.59.28 innebar också nytt klubbrekord i klassen för MAIK.
Mölndal tog också brons i svenska stafetten genom Oscar Nilsson, Oskar Weidenholm, Vilmer Elovsson och Josef Wallenlind även där.

P15
3x 800m var en sträcka som passade Mölndal bra denna helg då även P15 killarna Carl Erixon, Fabian Haeffler och Simon Wikell stod pall för favoritskapet och tog en säker seger med 10s före Upsala IF och Hässelby SK.

Kvinnor
Ullevi FK var inte bara framgångsrika på herrsidan utan också damerna visade imponerande takter då de sprang hem ett guld på 4x 400m och ett brons på 4x 100m! På långa stafetten gick Ullevi starkare och starkare för varje sträcka och Matilda Hellqvist kunde kontrollerat hålla undan för Hässelbys Lisa Duffy.
På 4x 800m bjöds publiken på ett av tävlingarnas mest svängiga och spännande upplopp. Sävedalens lovande Gaël De Coninck avslutade för fjolårssegrarna Sävedalen och gick ut strax före Täbys Lovisa Linde. Lovisa plockade dock in mycket på andravarvet, gick till och med om Gaël på upploppet och såg ut att gå mot en seger. Gaël gav sig dock inte utan tog ut all energi hon hade kvar och pressade sig tillbaka och förbi Lovisa som hon precis hade passerats av till en knapp seger till Sävedalens fördel! Gaël är faktiskt född så sent som 2001, men var ändå inte yngste deltagare i vinnarlaget som också bistods av Olivia Brunbäck, född 2003! Örgryte IS knep bronset genom en vass, meriterad kvartett med flertalet landslagsmeriter, bestående av Sara Holmgren, Nina Persson, Emma Dahl och Frida Kristiansson.
Sävedalen vann också 3x 1500m med en särskilt stark avslutning av Sara Christiansson som också hade den snabbaste sträcktiden på 800m med 2.09.44 på sin andrasträcka. Silvret på 3x 1500m gick till Örgryte som alltså också de tog två medaljer i kvinnoklassen på medeldistans och visade övriga Sverige att de fortsatt är bland de allra bästa föreningarna i landet på medeldistans. ÖIS hade faktiskt två lag till start också på 1500m och andralaget sprang in på en fjärdeplats!

K22
Mölndal gjorde en riktigt vass 4x 100m stafett genom två långsprinters i form av Hanna Palmqvist och Elvira Erixon följt av trestegshopperskan Emilia Hammarström och höjdhopperskan Filippa Gunnarsson. Hela Mölndalskvartetten presterade på topp och belönades tack vare det med ett guld på fina 47.62!
Ullevi sprang återigen starkt när det vankades långsprint och i K22 resulterade det i ett silver med 2.54.96, endast en hundradel före GKIK på bronsplats! Vann gjorde Täby IS med klar marginal.
GKIK vann även ett silver över 3x 800m efter ett överlägset Hammarby IF men före Sävedalens AIK som tog brons.

F19
Ullevi knep bronset på 4x 100m som var ett jämnt lopp där hela sex lag tog sig under 50s!
Mölndal vann silvret på 3x 800m och i svenska stafetten tog GKIK ytterligare en silvermedalj endast fyra tiondelar före Ullevi. Till guldlaget Spårvägen fattades denna gång 3s.

F17
ÖIS tog ett meriterande silver på 4x 100m efter Malmö AI som slog nytt svenskt juniorrekord med 46.60!
På 3x 800m visade Sävedalens AIK att återväxten på medel/långdistans är god genom att ta silvret efter Höörs IF som imponerade stort. I Sävedalslaget återfanns t.ex. Olivia Brunbäck som alltså även sprang 4x 800m för seniorer.

F15
Mycket tyder på att även Mölndals AIK, som ställde upp med två lag på 3x 800m, har en fin framtid på de längre sträckorna och förstalaget lyckades också efter mycket offensiv löpning springa till sig en bronsmedalj, som säkert sporrade för framtiden!

Samtliga resultat>
Sändningen i efterhand>

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info