Hoppa till sidans innehåll

Nio göteborgare i helgens juniorlandskamp

19 AUG 2019 14:46
Nio göteborgare representerade Sverige under Nordiska Juniorlandskampen i norska Kristiansand i helgen. För det svenska laget blev det tredjeplatser i både herr- och damkampen.
  • Skapad: 19 AUG 2019 14:46

Varje år går Nordiska Juniorlandskampen för juniorer under 20 år av stapeln, medan motsvarande landskamp för juniorer under 23 år bara går på jämna år. I helgen var det alltså det alltså i landskampen med de yngre juniorerna, födda 2000/2001, där flera göteborgare fick möjligheten att bära den blågula dressen.

Först ut av göteborgarna under lördagen var Oskar Weidenholm från Mölndal. Han satte direkt standarden med sin i särklass bästa trestegsserie någonsin. Inför sista hoppet låg, bortsett från ett övertramp i andra, samtliga hopp precis i trakterna av personbästat på 14,45. Med en bra tävling säkrad kunde Oskar släppa på rejält i sista omgången och flög så långt som 14,91 i godkänd vind och blev i och med det fyra i tävlingen! Herrarnas kula var enda gren under helgen med dubbla göteborgsrepresentanter i form av Kvilles Arvid Mägi Theorin och Sävedalens Simon Lanngren. Möjligen inspirerad av Oskars fina hoppning någon timme tidigare gjorde Arvid en kanontävling med flera stötar alldeles i närheten av det personliga rekordet, och den slutliga segerlängden för Arvid löd 17,84! Simon serie kantades av många kryss i protokollet men trots det en klart godkänd femteplats och viktiga poäng till Sverige.

Strax efter att nämnda kulfinalen drog igång var det dags för start i herrarnas 400-meterslopp och här hade vi representation av Lerum och Kalle Wållgren. Ett stabilt lopp av Kalle, cirka halvsekunden från det personliga rekordet, innebar en femteplats och bästa svensk i loppet. Strax därefter, i damernas 400-meterslopp gjorde Louise Duvling Andersson från Ullevi ett starkt 400-meterslopp och blev sexa, alldeles i trakterna av säsongsbästat från finalen under JSM på Slottsskogsvallen. Lite tidigare sprangs damernas 1500-meterslopp där Wilma Nielsen från GKIK blev sjua i ett tajt lopp. Sista göteborgare för dagen var Sävedalslöparen Erik Jälknäs på herrarnas 1500 meter, som blev sexa i ett taktiskt lopp och slog i och med det sin förhandsranking.

Vidare till söndagen inledde Ullevis Erik Johansson med alldeles fenomenal längdhoppning när han dels hoppade 7,43 i lite för stark medvind, dels blev trea i den tuffa konkurrensen och dels pulveriserade det tidigare personliga rekordet 7,18 när han hoppade 7,38 i godkänd vind i den sista omgången! En rejäl förbättring av sitt personliga rekord gjorde också Linn Hertz-Saebbö från GKIK när hon tog 1,70 i sista omgången och höjde sig därmed från tidigare 1,65 med fem centimeter. Hoppet räckte till en delad femteplats, dessutom var det samma höjd som trean i tävlingen men dessvärre hade Linn fler rivningar.

I de avslutande långa stafetterna gjorde Kalle Wållgren och Louise Duvling Andersson varsin sträcka där herrarna slutade trea och damerna fyra. I herrkampen slutade Sverige trea bakom segrande Finland och tvåan Norge, och trea slutade man även i damkampen, denna gång med Norge på förstaplats och Finland som tvåa.

Fullständiga resultat här>

Foto: Deca Text & Bild

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info