Hoppa till sidans innehåll

Örgryte IS tog silver i Kraftmätningen

29 AUG 2019 13:50
Ungdomstävlingen Kraftmätningen pågick på Tibblevallen i Täby parallellt med Finnkampen i helgen – och det slutade med göteborgssilver genom Örgrytes mixlag!
  • Skapad: 29 AUG 2019 13:50

Kraftmätningen är en lagtävling för ungdomar mellan 13–15 år och tävlingen delas upp i tre olika klasser. Lagen kan bestå av antingen ett mixlag med pojkar och flickor där 6–16 aktiva ingår i varje lag, alternativt ett renodlat pojk- eller flicklag med 3–8 aktiva per lag. Poängen räknas enligt en särskild poängtabell, där de tre bästa i varje gren får poäng, och där det handlar om att skrapa ihop så många poäng som möjligt. För att kvala in sig till den gångna helgens finaltävlingar i Täby behövde man först ta sig vidare från kvalet som gick tidigare under sommaren, och ett av mixlagen som tog sig till finalen var Örgryte IS.

Redan när tävlingarna drog igång under lördagsmorgonen låg Örgryte med högt upp i resultatlistorna och det haglade personliga rekord över föreningens ungdomar. Varje år Finnkampen avgörs på Stockholm Stadion springs en stafett för de deltagande mixlagen i Kraftmätningen under huvudtävlingarna och så även i år, och Örgryte vann stafetten över 6x200 meter och fick därmed ett lysande avslut på första dagens tävlingar inför cirka 10 000 åskådare!

På söndagen fortsatte tävlingarna på Tibblevallen i Täby och ÖISarna fortsatte i samma anda och plockade mycket poäng. När tävlingarna senare summerades under söndagseftermiddagen kunde man konstatera att Örgryte blev tvåa på nytt klubbrekord med 31 731 poäng, endast slagna av Hässelby SK. På elfte plats i mixklassen slutade IFK Göteborg som var med i finalen av Kraftmätningen för första gången.

Enligt ÖIS Friidrott lyckades truppen tillsammans slå cirka 42 personliga rekord! Läs en utförlig rapport om Örgrytes superhelg här>

Fullständiga resultat här>

 

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info