Hoppa till sidans innehåll

Rekrytering av Förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund

13 DEC 2019 15:30
  • Uppdaterad: 13 DEC 2019 15:59

Göteborgs Friidrottsförbund har 55 medlemsföreningar, varav 15 arenaföreningar, som tillsammans arbetar enligt visionen ”Sveriges mest attraktiva friidrottsmiljö med bredd, spets och glädje”. Förbundet äger, driver och utvecklar träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar årligen friidrottsgalan Göteborg Friidrott Grand Prix, samt ett stort antal motionslopp, där ett av världens största lopp, Göteborgsvarvet, är det största årligen återkommande evenemanget. Göteborgsvarvet är mycket viktigt för att skapa långsiktiga resurser och stärka friidrottsverksamheten i Göteborg.

Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse väljs på årsmötet av distriktets friidrottsföreningar. Styrelsen ger förbundschefen uppdrag utifrån beslutad verksamhetsplan. Förbundschefen leder förbundskansliets verksamhet och verkställer uppdraget som inkluderar kring 20 medarbetare. Förbundets kansli har en friidrottsdel som arbetar med utveckling och förvaltning av den idrottsliga verksamheten i samverkan med distriktets föreningar, samt driften av Friidrottens Hus. Förbundets kansli har också en affärsdel som arbetar med utveckling och genomförande av Göteborgsvarvet, övriga evenemang, samt tjänster, produkter och rättigheter kopplade till evenemangen.

Verksamheten är i behov av ett ledarskap som utvecklar befintlig organisation och verksamhet, såväl vad gäller friidrotten som den kommersiella delen.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du en person som har förståelse av att arbeta med en verksamhet som kombineras av både ideellt engagemang och kommersiella inslag. Du drivs förmodligen av att skapa största möjliga värde för samtliga intressenter kopplat till Göteborgs friidrott, vilket sätter krav på ett engagerande, prestigelöst och kommunikativt ledarskap.

Du har förmodligen arbetat i en ledande befattning med erfarenhet av organisations- och affärsutveckling samt har verkat heltid eller deltid i en ideell verksamhet.

Erfarenhet

  • Minst 5 års erfarenhet från ledande positioner innehållandes personalansvar
  • Minst 5 års erfarenhet av affärsutveckling i kommersiell miljö med fullt P&L-ansvar
  • Genuin erfarenhet av ideellt engagemang som aktiv, styrelsemedlem eller annan föreningsverksamhet

Du bör ha relevant utbildning kopplad inom ekonomi, organisationsutveckling eller likställd med nämnda utbildningar. Du skall också ha en stark förmåga att skapa relationer och nätverk inom regionen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående och är belägen i Göteborg.

Vi samarbetar med HH&P Executive Search i denna tillsättning. För frågor kring tjänsten, kontakta Oliver Widal, 076-311 18 09 eller This is a mailto link

Skicka in din ansökan till This is a mailto link, inkluderat CV samt Personligt brev. Tjänsten tillsätts löpande och sista ansökningsdag är 2020-01-06.

Skribent: GFIF:s styrelse
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info