Hoppa till sidans innehåll

Sävedalens Olle Palm fick förbundets förtjänstmedalj

25 SEP 2018 18:35
Sävedalens eldsjäl Olle Palm har spenderat 40 år i klubben och över 35 år som ordförande och nu fick han friidrottsförbundets förtjänstmedalj i silver. Att få en förtjänstmedalj innebär i princip att man vigt stora delar av livet till friidrotten.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2018 18:35

Olle Palm växte upp Ängelholm, flyttade sedan till Stockholm och landade tillslut i Göteborg där han började som aktiv Sävedalens AIK. Senare blev han tränare och därefter även ordförande, vilket han varit i över 35 år men lämnade nyligen över posten till Bengt Lanngren. I tisdags fick han friidrottsförbundets förtjänstmedalj i silver vilket innebär att man som ledare verkat "nitiskt och framgångsrikt" i ca 25 år och får även genom förtjänstmedaljen fri entré på alla friidrottstävlingar i Sverige. 

Klubben har haft en enorm utveckling och Olle Palm har varit med och bidragit under hela resan. Sävedalens AIK har gått från att knappt vara bland de 50 bästa friidrottsklubbarna i Sverige till att ligga på en sjätteplats. På 90-talet var det cirka 75 stycken medlemmar i klubben och nu är det cirka 350 stycken. Olle är även känd för att ha grundat Sävedalsspelen som idag är en av Sveriges största ungdomstävlingar. 

Palm har under många år personifierat Sävedalens AIK och när Partille tidning frågade hur det kändes att få förtjänstmedaljen svarar han; "– Det är högtidligt och det var ingenting jag hade en aning om. Jag blev väldigt överraskad". 

Stort grattis Olle! 

Läs en större artikel här>

Skribent: Sara Cannmo
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info