Hoppa till sidans innehåll

Stor uppslutning när Bohus arrangerade friidrottstävling på nya arenan

14 AUG 2019 13:45
Många av våra allra yngsta friidrottare begav sig till Bohus för att springa, hoppa och kasta under Jennylunds Sommarspel den gångna helgen.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2019 13:45

Jennylunds IP är en av landets modernaste friidrottsanläggningar och stod klar först i mitten av förra sommaren. Då, för ett år sedan, invigdes arenan med första upplagan av Jennylunds Sommarspel och nu under helgen var det dags igen. Tävlingarna som pågick under både lördag och söndag lockade över 200 deltagare, de allra flesta från olika Göteborgsklubbar, och precis som under helgens SM-tävlingar fick ungdomarna anpassa sig till en varierande väderlek.

Den största klassen under helgen var flickor 10 längdhopp som hade inte mindre än 30 deltagare! Största klubb var inte helt oväntat arrangörsföreningen Bohus IF som stod för knappt hälften av alla starter. Det var många som tog chansen att vara med i flera grenar och en som verkligen passade på att tävla när möjligheten fanns var Bohus Linnea Johansson som gjorde nio starter under helgen i flickor 12- och 13-årsklassen. En annan från 12-årsklassen som tävlade både intensivt och framgångsrikt under helgen var Axel Ohlsson, även han från Bohus, som gjorde sju starter och medaljskåpet har sannolikt fått lov att bli en smula ommöblerat då han fick med sig fem medaljer hem.

Fullständiga resultat här>

Foto: Sarah Sörqvist

Skribent: Sebastian Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 Göteborgsvarvet

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info