Hoppa till sidans innehåll

Viktig information för tävlingsarrangörer om det nya statistiksystemet

12 DEC 2019 13:54
Under 2019 startade Svenska Friidrottsförbundet arbetet med att bygga ett nytt resultat- och statistiksystem som kommer att tas i bruk 2020.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2019 13:54

Avsikten med det nya systemet är att effektivisera statistiken genom att i högre grad automatisera den med möjlighet att till exempel söka på en aktiv för att få samlad information. Ett ytterligare syfte med systemet är att underlätta den administrativa processen det innebär att arrangera en friidrottstävling samt att erbjuda bättre resultatservice.

En viktig nyhet för mindre tävlingar som inte använder tävlingsadministrationsprogram är att det kommer att tas fram en Excel-mall som möjliggör automatisk inläsning av resultaten till databasen och dessa resultat skall sedan mejlas in till en ny mejladress: This is a mailto link och om tävlingen är arrangerad av en förening inom Göteborg Friidrott läggs This is a mailto link på kopia. Excel-mallen väntas vara klar före årsskiftet och skickas då ut till föreningarna.

Notera att sanktionsansökningar fortsatt under 2020 kommer att göras via sanktionssystemet FRIDA. Mer info här >

Mer information om det nya statistiksystemet inklusive vilka tävlingsadministrationsprogram som är kompatibla med det finns på SFIFs hemsida här >

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info