Hoppa till sidans innehåll

Virtuella ungdomsmångkamperna i samarbete med Roster Athletics börjar 22 februari!

11 FEB 2021 17:03
Tillsammans med Göteborg Friidrotts samarbetspartner Roster Athletics har konceptet Virtuella Ungdomsmångkamper tagits fram för att möjliggöra en utmaning för våra ungdomar över klubbgränserna utan ökad smittorisk.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2021 17:03

Virtuella ungdomsmångkamperna är framtagna för att ge en utmaning till våra ungdomar att tävla internt inom träningsgruppen samtidigt som man mäter sig mot aktiva i andra träningsgrupper och klubbar i Göteborg.

Formatet är tre mångkamper där man deltar i små grupper fördelat på olika friidrottshallar, alternativt utomhus. Formatet är också anpassat för att på ett smittsäkert sätt göra det möjligt för så många som möjligt att delta i utmaningen.

Följande gäller:

  • Åldersklasserna är pojkar och flickor 12, 13, 14, 15 & 16 år (födda -09 till -05).
  • Utmaningen består av tre olika mångkamper som totalt kommer att rymma in samtliga grenar som normalt tävlas i inomhus för dessa åldrar.
  • Man får endast delta inom sin träningsgrupp om max åtta personer samtidigt.
  • Varje träningsgrupp har möjlighet att delta i en gren per vecka och vid varje veckoslut publiceras grensegrarna samt bästa klubb på GFIFs Facebooksida.
  • Resultaten publiceras LIVE i appen Roster Athletics och kan följas LIVE i appen hela veckan.
  • Övergripande ansvar för utmaningen har Alexander Nilsson men resultatrapportering sköter träningsansvarig för respektive träningsgrupp i appen Roster via iPad, iPhone eller dator.
  • Utöver den individuella mångkampen ingår också en lagtävling klubbarna emellan baserat på individuella placeringar.
  • Alla poängberäkningar, både för individuella resultat och för lagtävlingen, sker automatiskt i appen.

Ett informationsmöte och genomgång om hur man använder Roster Athletics sker digitalt 18/2 kl 20.00. Koppla upp er via denna länk >

Vad är Roster Athletics?

Roster Athletics är dels en app för friidrottsfans världen över där man kan följa liveresultat från tävlingar och spela fantasyspel mot sina vänner, men Roster är också en plattform som gör det enkelt för tävlingsarrangörer att ordna tävlingar. En fördel är bland annat den fulla integrationen till både Tilastopaja och den Svenska Friidrottsstatistiken.

Enligt avtal mellan Göteborgs Friidrottsförbund och Roster Athletics får samtliga arenaföreningar i Göteborg använda Roster för tävlingsadministration gratis under hela 2021 och det finns möjlighet att få support både från både Alexander Nilsson samt Kristian Midtgaard på Roster. Vill du få ett administratörskonto i Roster för att prova att sätta upp tävlingar så kontakta Kristian för ett log-in och ytterligare info om plattformen.

Ladda ned Roster Athletics i App Store eller Google Play.

Mer info om utmaningen i inbjudan > (sista anmälningsdag är tisdag 16/2)

Foto: DECA Text & Bild

Skribent: Alexander Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: info@goteborgfriidro...

Se all info