Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Kristian Pettersson, verksamhetsansvarig
Kristian Pettersson_9435 

Jag heter Kristian Pettersson och är verksamhetsansvarig, jag
hjälper också till med teknikträning i kast och i viktrummet.

Min egen friidrottsliga karriär stannade vid några SM-guld och mästerskapsstarter, men höjdpunkter som dessa slogs lätt ut av att få se egna aktiva lyckas slå rekord och spränga gränser.
Jag har spenderat åtta år i USA där jag bland annat jobbat som friidrottstränare på universitet samt avslutat en fyraårig tränarutbildning. Väl tillbaka i Sverige har jag jobbat som adjunkt på Linnéuniversitetet i Växjö på programmet för coaching och sports management, samt som instruktör på friidrottsgymnasiet i Växjö.

Min filosofi är att allt ska vara i balans för att man ska kunna nå en maximal utveckling. Jag är även lärarutbildad och jag vurmar för att det ska vara en balans mellan skolarbetet och idrotten.

Maila Kristian på This is a mailto link. 
   


Midde Hamrin, inrikting
medel- och långdistans
Personal Personer 2013 Midde Hamrin 
Jag heter Midde Hamrin är ny instruktör på FIG sedan hösten -13.
Under min idrottskarriär har jag hållit på med friidrott, basket och fotboll.

Inom friidrotten upptäckte jag tidigt att löpning var min gren.
Jag har tävlat i EM, VM och OS. Min främsta merit är en fjärdeplats på 10000 meter i EM.

Genom löpningen fick jag ett stipendium till USA och fick då möjligheten att kombinera träning och studier under 5 år på Lamar University i Texas. I USA avslutade jag en lärarutbildning med inriktning på döva och hörselskadade elever.

Sedan min avslutade löparkarriär har jag jobbat som idrottslärare med döva och hörselskadade elever på Kannebäcksskolan i Göteborg.

Jag har tränarerfarenhet från både basket och friidrott. Som instruktör på FIG vill jag bidra med att hitta en bra balans mellan skola och satsning. Att man ska tänka långsiktigt och hålla sig skadefri, ge möjligheten att få testa på nya träningsmetoder och framförallt få utvecklande och roliga år på FIG.

Emil Predan, inriktning hopp
Emil P
Jag började tidigt med friidrott i Mölndals AIK där jag främst tränade och tävlade hopp och sprint.

Min största merit som aktiv är ett hedrande USM-guld i tresteg vid 15 års ålder. Hösten samma år genomgick jag min första av många knäoperationer och sadlade ganska direkt om till tränare för en ungdomsgrupp i klubben.

Nästan alltid har jag varit ung som tränare i olika sammanhang och därför har jag varit tvungen att vara nyfiken och söka kunskap genom utbildningar och erfarna tränare mer än genom mina egna erfarenheter. Jag har de sista åren även fått förmånen att vara med i många landslagssammanhang i form av både läger och internationella mästerskap.

Att vara friidrottstränare i en stad som Göteborg är få förunnat och jag tror att med den entusiasm som finns kommer vi alltid att få fram nya stjärnor inom friidrott.

Under gymnasietiden gick jag också FIG Göteborg och att nu vara en del av där resan börjar på allvar för många är väldigt spännande. 
 
Katrin Klaup, inriktning sprint och häck
Katrin K 
Jag är född i staden Tartu i Estland där jag spenderat mest tid med mina studier. Jag har två magisterexamina från Universitetet i Tartu; Träning och idrottsvetenskap med tränarspecialisering samt Rörelse och idrottsvetenskap.

Jag började som friidrottstränare medan jag studerade för att verkligen ta reda på om det var rätt för mig. Efter examen fortsatte jag som tränare på Tartu Higher Track and Field Athletics Sports School of the Olympic Reserve. Med detta som grund har jag även fått chansen att ta del av träningar, konferenser och deltog på en månadslång kurs i häcklöpning med det ryska landslaget. Det hela avslutades med praktik och ett skriftligt prov.

Jag har hållit i utbildningar både i Sverige och utomlands.
Vidare har jag instruerat friidrottare i olika grenar, en del mångkampare men främst aktiva i häcklöpning, längdhopp och tresteg.

Flera av mina studenter hemma i Estland har gjort mycket bra ifrån sig och deltagit på olika mästerskap i olika åldrar, såväl i OS som VM och EM. Flera av mina svenska aktiva har också deltagit i det svenska landslaget.

Jag anser att häcklöpning är nyckelgrenen inom friidrott. Det ger den aktive god utveckling av bland annat rytmiken, koordinationen, snabbheten och flexibiliteten.

Eric Hamrin Senorski, inriktning medel/lång samt pre/rehab
eric
Jag heter Eric Hamrin Senorski och har varit med som tränar och delvis sjukgymnast vid FIG Göteborg sedan vårterminen 2013.

Min stora förhoppning är att visa att FIG Göteborg är Sveriges absolut bästa FIG. Genom ett gediget samarbete med de erfarna tränarna på FIG och eleverna ska skola och en satsning inom friidrott kunna vävas samman. Ambitionen för mig att långsiktighet och kunskap ska genomsyra tiden på FIG Göteborg.

Vid sidan om arbetet vid FIG Göteborg är jag även legitimerad sjukgymnast som kombinerar både kliniskt arbete på Sportrehab i Göteborg med forskningsarbete om återgång till idrott efter främrekorsbandsskada. Studierna inom sjukgymnastik gjordes på Göteborgs Universitet, där jag nu har valt att fortsätta mina studier till en Masterexamen inom Fysioterapi.

Dessutom bedriver jag även en egen löparkarriär med bland annat SM-titlar på 3000 m hinder och 5000 m på meritlistan. Men, det kommer mer!
Uppdaterad: 05 OKT 2016 15:31

Kontakta GFIF

 

 Göteborgsvarvet

 

 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: This is a mailto link

Se all info