För att din röst är värdefull!

Grengruppskommittéer

Varför har GFIF kommittéer?

Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse har skapat sju olika kommittéer med syfte att på ett effektivt sätt koordinera och driva gemensamma aktiviteter över hela distriktet. I dagsläget finns en kommitté för varje grengrupp, en ungdomskommitté och en veterankommitté. 2020/21 skapades ytterligare en kommitté vars syfte är att inkludera parafriidrotten i friidrottens hela verksamhet. 

Vad är målet? 

Varje grengrupp arbetar för att bana väg mot Svensk Friidrott och Göteborg Friidrotts målsättningar för bredd och elit. Målet är också att främja möjligheterna till idrottsutveckling genom att skapa aktiviteter föreningarna emellan, vilket idag sker bland annat genom medel- och långdistanslöparnas gemensamma träningar.

Hur stöttar Göteborg Friidrott grengrupperna?

Varje år skapar kommittéerna varsin verksamhetsplan. Vad vill ni utveckla eller göra för att grengruppen i Göteborg ska gå framåt? Utifrån planen söker ni sedan ekonomiska resurser från förbundet och styrelsen för att kunna genomföra era utvecklingsuppdrag. 

Respektive grupp ansvarar för att genomföra de distriktsgemensamma aktiviteterna och Förbundskansliet stöttar er administrativt. Protokollförda möten hålls regelbundet och informationsutskick går ut till varje arenaförening. 

Vill du komma i kontakt med kommittéerna?

Sprint/HäckPeter Karlsson 072-450 33 33
Medel/LångAlexander Nilsson 070-581 52 41
Kast – Arwid Koskinen 070-757 58 17

Hopp Peter Liberg 072-230 97 94
ParafriidrottSara Ulrika Holmgren 072-071 58 48

Ungdomskommittén

Ungdomskommittén består idag av ledare och unga vuxna från Göteborgs Friidrotts arenaföreningar. De genomför och planerar aktiviteter och tävlingar tillsammans med och för ungdomar i hela Västra Götaland. Tillsammans diskuteras frågor värdefulla för att alla ska känna sig trygga att träna och tävla utifrån sina egna förutsättningar och drömmar.

I syfte att öka antalet barn som tränar och tävlar i friidrott generellt, genomför kommittén ungdomsseriematcher för 9-11 åringar. De deltar också på Olympiadagen på Liseberg och Kulturkalaset i Trädgårdsföreningen, för att möta nya barn och låta dem upptäcka och uppleva friidrott.

Vi representerar Ungdomskommittén

Jan Johansson – Bohus IF
Björn Carlsson – Kongahälla AIK
Lisa Rogö – IFK Göteborg
Estelle Montler – IK Vikingen
Michael Pettersson – Lerum Friidrott

Jeanine Nygård – Sävedalens AIK
Stefan Rönnäs – Mölndals AIK
Magnus Bergius – Majornas IK
Emma Söderström – Göteborgs KIK
Jakob Lindbom – IF Kville

Jonathan Carbe – Örgryte IS
Marthin Krantz – Utby IK
Angelica Ericsson – Angereds IS
Sara Karlsson – Hönö IS