Hoppa till sidans innehåll

Miljöpolicy


Miljöpolicy Göteborgs Friidrottsförbund                                 

  • Göteborgs Friidrottsförbund ska arbeta för att minimera negativ påverkan på miljön från förbundets aktiviteter och stora evenemang samt framhäva en miljövänlig profil på dessa.
  • Göteborgs Friidrottsförbund ska uppfylla gällande miljölagstiftning, arbeta med källsortering, vara sparsam med elförbrukning, använda miljömärkt material samt uppmuntra föreningarna att göra detsamma.
  • Göteborgs Friidrottsförbund ska kontinuerligt jobba för att identifiera var verksamhetens största miljöpåverkan finns, försöka begränsa den till rimliga nivåer samt utarbeta åtgärdsprogram för att mildra framtida påverkan.
  • Göteborgs Friidrottsförbund ska jobba för att öka miljömedvetenheten hos personalen och föreningarna i distriktet. De ska känna till förbundets miljöarbete, informeras om vikten av att främja miljön och uppmuntras och stöttas till att i största möjliga mån välja det miljövänliga alternativet samt till att ha en sparsam inställning till konsumtion.
  • Göteborgs Friidrottsförbund ska använda sina arrangemangs inflytande för att påverka samt ställa krav på att sponsorer, samarbetspartners och leverantörer arbetar för miljön även inom sina egna verksamheter.
Uppdaterad: 09 SEP 2015 11:11 Skribent: Sofie Engel

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317727885
E-post: info@goteborgfriidro...

Se all info