Friidrottens Hus

Välkommen till Friidrottens Hus

Friidrottens Hus 34 år 2022

Friidrotten Hus är som både startlinjen och målet. En cirkel där idrotten börjar, pågår och slutar. Ett nav för friidrottens Göteborg.  I Friidrottens Hus har idrottare som Midde Hamrin, Yannick Tregaro, Jeremy Pryce och Johan Wettergren tidigare tränat, utvecklats och presterat. Idag är de aktiva elit och ungdomstränare tränare för våra löpare, sprinters, och hoppare. 

Sedan dörrarna öppnades första gången den 7 september 1988 har respekt och glädje för varandra och för vår idrott format den kultur vi utvecklas och presterar inom. Friidrottens Hus skapar en mötesplats för tränare och aktiva. Huset är ett nav för reflektion, diskussion och handling kring balansen mellan kortsiktigt resultatfokus och långsiktig utveckling.

Friidrottens Hus är därför en arena där hälsa, trygghet och utveckling tar uttryck genom att hoppa, springa eller kasta.  Det är arenan för näringsliv och föreningar att mötas i en konferensmiljö präglad av fokus för prestation. Innanför dörrarna möts du av fastighetsvärdarna, Tommy och Lars. De arbetar för att skapa förutsättningar för en framgångsrik träning och glädjefylld upplevelse.

Till Friidrottens Hus är du välkommen att vara efter skolan, innan träningen eller när du behöver konferensrum till föreläsningar, utbildningar och möten.

Tillsammans vill vi skapa Sveriges mest attraktiva idrottsmiljö.

För dig som aktiv

Boka Löpband, Alter-G & Testutrustning

För att vara säker på att du kan genomföra din träning som du vill, och när du vill, finns från och med november 2021 ett bokningsschema. Du bokar upp 1 timme, men är bandet ledigt innan eller efter är du fri att använda det på bästa sätt!

BOKNINGSSCHEMA LÖPBAND

För att boka Alter-G, klicka på länken nedan:

Boka tid | Göteborgs Friidrottsförbund (bokamera.se)

För avancerad testutrustning, klicka på länken nedan:

för att boka testutrustning, klicka här

Vilken utrustning finnns?

GFIF äger Dynaspeed, IMU sensors, Contact Grid (jump) och i samarbete med Örgryte IS: Laser (speed) & Encoder (dynamic strength). 

Vill du träna på Slottsskogsvallen?

Vill du veta när Slottsskogsvallen är bokad eller vill du boka upp en tid?

BOKA TID MED INLOGGNING HÄR     SE REDAN BOKADE TIDER

Bokade gemensamma träningstider maj-aug 2022
Måndag-torsdag 16.30 – 19.30
Fredagar 16.00 – 19.00
Lördag-söndag 09.00 – 14.00

Utöver detta genomförs tävlingar och andra evenemang på Slottsskogsvallen. För att planera din träning på bästa sätt, dubbelkolla alltid i bokningssystemet.
Är du elitaktiv och tränar under förmiddagen? Då behöver du köpa ett individuellt motionskort. För att köpa motionskort, klicka här. Tränar du inte regelbundet på Slottsskogsvallen, kostar entré 45kr.

Entré Friidrottens Hus

All inpassering till träningshallen sker från den östra kortsidan.

När du kommer skall du alltid registrera dig genom att visa upp ditt nyckelkort mot läsaren vid ingången.
Alla besök registreras och sparas för att Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) ska kunna föra statistik över antalet besökare. Nyckelkortet är personlig och får inte lånas ut.

Kom ihåg;

Att du som har nyckelkort eller bricka ansvarar för att inte släppa in någon som inte har ett eget kort. Detta för allas trygghet och säkerhet. Bryter du mot reglerna riskerar du därför att bli avstängd från Friidrottens Hus.

International athlete staying for a short period of time ? Make contact with johan.lindh@goteborgfriidrott.se

Rörelsehindrad?

Entrén till Friidrottens Hus ligger på en asfalterad höjd. Till höger, en bit in efter receptionen finns en anpassad toalett för rullstol och även hiss ner till friidrottsbanan. Får du problem eller behöver hjälp? Kontakta våra vaktmästare 031-772 78 88.  Du kan också maila till oss innan du kommer. 

Uppvärmning i Frölundaborg

Bokningar Frölundaborg 2022-2023

Viktigt att alla grupper som värmer upp mellan tiderna ovan utnyttjar Frölundaborg för att avlasta Friidrottens Hus! Ingång sker ovanför järntrappan mittemot Friidrottens Hus.

Om behov finns kan ytterligare bokningar i Frölundaborg läggas för att möjliggöra mer uppvärmning/ungdomsträning och därmed avlasta Friidrottens Hus under de mest belagda tiderna på veckan.)

Kameraövervakning i Friidrottens Hus 2022

År 2021 installeras kameror för överbevakning i Friidrottens Hus. Syftet bakom kameraövervakningen är dess brottsförebyggande och brottsutredande effekter.

Är du ny i Friidrottens Hus?

Friidrottens Hus har en rundbana med fyra banor. Uppvärmning sker på blå innerbana i löpriktning. Vi har en 110-meters bana där sprintträning sker och vår gröna mittbana har fostrat många häcklöpare. I gymmet plockar vi själva fram och sedan tillbaka det vi har använt och vi skapar en träningsmiljö som vi själva skulle vilja komma till med hjälp av sunt förnuft, respekt och träningsglädje. 

Hitta hit

Kollektivt: Hållplats Marklandsgatan
Cykel: Närmast via Säröleden eller Slottsskogen. Cykelställ finns utanför entrén.
Springa: 4,8 kilometer från Centralstationen, 2 kilometer från Linnéplatsen, 4,6 kilometer från Korsvägen.
Bil: Närmast via Västerleden och Dag Hammarskjöldsleden. 
GPS: Friidrottens Hus
Ingång till träningsanläggningen sker genom entré A.

Har du några frågor?

Oftast är Tommy och Lars runt i huset men finns också tillgängliga i receptionen vissa tider. Om du vill kontakta dem skriver du till friidrottenshus@goteborgfriidrott.se eller ringer 031-772 78 88.