Friidrottens Hus

Välkommen till Friidrottens Hus

Friidrottens Hus 33 år 2021

Friidrotten Hus är som både startlinjen och målet. En cirkel där idrotten börjar, pågår och slutar. Ett nav för friidrottens Göteborg.  I Friidrottens Hus har idrottare som Midde Hamrin, Yannick Tregaro, Jeremy Pryce och Johan Wettergren tidigare tränat, utvecklats och presterat. Idag är de aktiva elit och ungdomstränare tränare för våra löpare, sprinters, och hoppare. 

Sedan dörrarna öppnades första gången den 7 september 1988 har respekt och glädje för varandra och för vår idrott format den kultur vi utvecklas och presterar inom. Friidrottens Hus skapar en mötesplats för tränare och aktiva. Huset är ett nav för reflektion, diskussion och handling kring balansen mellan kortsiktigt resultatfokus och långsiktig utveckling.

Friidrottens Hus är därför en arena där hälsa, trygghet och utveckling tar uttryck genom att hoppa, springa eller kasta.  Det är arenan för näringsliv och föreningar att mötas i en konferensmiljö präglad av fokus för prestation. Innanför dörrarna möts du av fastighetsvärdarna, Tommy och Lars. De arbetar för att skapa förutsättningar för en framgångsrik träning och glädjefylld upplevelse.

Till Friidrottens Hus är du välkommen att vara efter skolan, innan träningen eller när du behöver konferensrum till föreläsningar, utbildningar och möten.

Tillsammans vill vi skapa Sveriges mest attraktiva idrottsmiljö.

Vanliga frågor

Uppvärmning i Frölundaborg

Bokade tider v. 39-50:
Måndagar: 17.00-19.30
Onsdagar: 17.30-19.30

Ingång sker ovanför järntrappan mittemot Friidrottens Hus.

Viktigt att alla grupper som värmer upp mellan tiderna ovan utnyttjar Frölundaborg för att avlasta Friidrottens Hus!

Om behov finns kan ytterligare bokningar i Frölundaborg läggas för att möjliggöra mer uppvärmning/ungdomsträning och därmed avlasta Friidrottens Hus under de mest belagda tiderna på veckan.

Boka löpbandet

För att vara säker på att du kan genomföra din träning som du vill, och när du vill, finns från och med november 2021 ett bokningsschema. Du bokar upp 1 timme, men är bandet ledigt innan eller efter är du fri att använda det på bästa sätt!

BOKNINGSSCHEMA LÖPBAND

Covid-19 Aktuella rekommendationer

Från den 1 december kommer nya åtgärder mot Covid-19 att införas.
För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 åskådare åläggs arrangören att införa vaccinationsbevis eller andra smittskyddsåtgärder.  

För att ta del av Svensk Friidrotts allra senaste uppdateringar:  klicka här för att komma till friidrott.se

Entré Friidrottens Hus

All inpassering till träningshallen sker från den östra kortsidan.

När du kommer skall du alltid registrera dig genom att visa upp ditt nyckelkort mot läsaren vid ingången.
Alla besök registreras och sparas för att Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) ska kunna föra statistik över antalet besökare. Nyckelkortet är personlig och får inte lånas ut.

Kom ihåg;

Att du som har nyckelkort eller bricka ansvarar för att inte släppa in någon som inte har ett eget kort. Detta för allas trygghet och säkerhet. Bryter du mot reglerna riskerar du därför att bli avstängd från Friidrottens Hus.

International athlete staying for a short period of time ? Make contact with henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Rörelsehindrad?

Entrén till Friidrottens Hus ligger på en asfalterad höjd. Till höger, en bit in efter receptionen finns en anpassad toalett för rullstol och även hiss ner till friidrottsbanan. Får du problem eller behöver hjälp? Kontakta våra vaktmästare 031-772 78 88.  Du kan också maila till oss innan du kommer. 

Kameraövervakning i Friidrottens Hus 2021

År 2021 installeras kameror för överbevakning i Friidrottens Hus. Syftet bakom kameraövervakningen är dess brottsförebyggande och brottsutredande effekter.

Vill du träna på Slottsskogsvallen?

Vill du veta när Slottsskogsvallen är bokad eller vill du boka upp en tid?

Boka tid med inloggning här     SE REDAN BOKADE TIDER

 

Hitta hit

Kollektivt: Hållplats Marklandsgatan
Cykel: Närmast via Säröleden eller Slottsskogen. Cykelställ finns utanför entrén.
Springa: 4,8 kilometer från Centralstationen, 2 kilometer från Linnéplatsen, 4,6 kilometer från Korsvägen.
Bil: Närmast via Västerleden och Dag Hammarskjöldsleden. 
GPS: Friidrottens Hus
Ingång till träningsanläggningen sker genom entré A.

Har du några frågor?

Oftast är Tommy och Lars runt i huset men finns också tillgängliga i receptionen vissa tider. Om du vill kontakta dem skriver du till friidrottenshus@goteborgfriidrott.se eller ringer 031-772 78 88.