Friidrottens Hus

Välkommen till Friidrottens Hus

Friidrottens Hus 33 år 2021

Friidrotten Hus är som både startlinjen och målet. En cirkel där idrotten börjar, pågår och slutar. Ett nav för friidrottens Göteborg.  I Friidrottens Hus har idrottare som Midde Hamrin, Yannick Tregaro, Jeremy Pryce och Johan Wettergren en gång tränat, utvecklats och presterat. Idag är de aktiva tränare för våra löpare, våra sprinters och våra hoppare. 

Sedan dörrarna öppnades första gången den 7 september 1988 har respekt och glädje för varandra och för vår idrott format den kultur vi utvecklas och presterar inom. Friidrottens Hus håller mötet mellan tränare och aktiv men också mellan tränare. Huset är ett nav för reflektion och diskussion kring balansen mellan kortsiktigt resultatfokus och långsiktig utveckling.

Friidrottens Hus är arenan där hälsa, trygghet och utveckling tar uttryck genom att hoppa, springa eller kasta.  Det är arenan för näringsliv och föreningar att mötas i en konferensmiljö präglad av fokus och glädje för prestation. Innanför dörrarna möts du av fastighetsvärdarna, Tommy och Lars. De arbetar för att skapa förutsättning för en framgångsrik träning och glädjefylld upplevelse.

Till Friidrottens Hus är du välkommen att vara efter skolan och innan träningen eller när du behöver konferensrum till föreläsningar, utbildningar och möten.

Tillsammans vill vi skapa Sveriges mest attraktiva idrottsmiljö.

Vanliga frågor

Vill du träna på Slottsskogsvallen?

Vill du veta när Slottsskogsvallen är bokad eller vill du boka upp en tid?

Boka tid med inloggning här     SE REDAN BOKADE TIDER

 

Uppvärmning i Frölundaborg

Bokade tider v. 39-50:
Måndagar: 17.00-19.30
Onsdagar: 17.30-19.30

Ingång sker ovanför järntrappan mittemot Friidrottens Hus.

Viktigt att alla grupper som värmer upp mellan tiderna ovan utnyttjar Frölundaborg för att avlasta Friidrottens Hus!

Om behov finns kan ytterligare bokningar i Frölundaborg läggas för att möjliggöra mer uppvärmning/ungdomsträning och därmed avlasta Friidrottens Hus under de mest belagda tiderna på veckan.

Covid-19 Aktuella rekommendationer

Från den 1 december kommer nya åtgärder mot Covid-19 att införas.
För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 åskådare åläggs arrangören att införa vaccinationsbevis eller andra smittskyddsåtgärder.  

För att ta del av Svensk Friidrotts allra senaste uppdateringar:  klicka här för att komma till friidrott.se

Entré Friidrottens Hus

All inpassering till träningshallen sker från den östra kortsidan.

När du kommer skall du alltid registrera dig genom att visa upp ditt nyckelkort mot läsaren vid ingången.
Alla besök registreras och sparas för att Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) ska kunna föra statistik över antalet besökare. Nyckelkortet är personlig och får inte lånas ut.

Kom ihåg;

Att du som har nyckelkort eller bricka ansvarar för att inte släppa in någon som inte har ett eget kort. Detta för allas trygghet och säkerhet. Bryter du mot reglerna riskerar du därför att bli avstängd från Friidrottens Hus.

International athlete staying for a short period of time ? Make contact with henrik.eliasson@goteborgfriidrott.se

Rörelsehindrad?

Entrén till Friidrottens Hus ligger på en asfalterad höjd. Till höger, en bit in efter receptionen finns en anpassad toalett för rullstol och även hiss ner till friidrottsbanan. Får du problem eller behöver hjälp? Kontakta våra vaktmästare 031-772 78 88.  Du kan också maila till oss innan du kommer. 

Kameraövervakning i Friidrottens Hus 2021

År 2021 installeras kameror för överbevakning i Friidrottens Hus. Syftet bakom kameraövervakningen är dess brottsförebyggande och brottsutredande effekter.

Är du ny i Friidrottens Hus?

Friidrottens Hus har en rundbana med fyra banor. Uppvärmning sker på blå innerbana i löpriktning. Vi har en 110-meters bana där sprintträning sker och vår gröna mittbana har fostrat många häcklöpare. I gymmet plockar vi själva fram och sedan tillbaka det vi har använt och vi skapar en träningsmiljö som vi själva skulle vilja komma till med hjälp av sunt förnuft, respekt och träningsglädje. 

Hitta hit

Kollektivt: Hållplats Marklandsgatan
Cykel: Närmast via Säröleden eller Slottsskogen. Cykelställ finns utanför entrén.
Springa: 4,8 kilometer från Centralstationen, 2 kilometer från Linnéplatsen, 4,6 kilometer från Korsvägen.
Bil: Närmast via Västerleden och Dag Hammarskjöldsleden. 
GPS: Friidrottens Hus
Ingång till träningsanläggningen sker genom entré A.

Har du några frågor?

Oftast är Tommy och Lars runt i huset men finns också tillgängliga i receptionen vissa tider. Om du vill kontakta dem skriver du till friidrottenshus@goteborgfriidrott.se eller ringer 031-772 78 88.