UTBILDNING

Som ledare kan du stärka individen till att vara den den är och påverka riktningen mot deras mål

Ledarskap är utmanande, utvecklande och givande

Alla individer har en potential inom sig. En kvalitet som är unik just för dem. Den kan du som ledare vara med och utveckla. Att leda någon handlar lika mycket om att förstå sitt eget, som individens sätt att agera, kommunicera och reflektera. Du som ledare kan vara med och stärka individen till att vara och bli den den är, och du kan vara delaktig i riktningen mot deras mål och deras drömmar.

Att vara en ledare innebär otroligt mycket glädje samtidigt som du har ansvar för en individs utveckling. Många barn, unga och vuxna får ofta en nära relation till sin tränare. Därför är det värdefullt och viktigt att du som tränare och ledare ges möjlighet till stöd och utbildning. På så sätt kan vi skapa en trygg och framgångsrik upplevelse och utveckling.

En fri idrott för alla, hela livet.

Hitta rätt utbildning för dig

Svensk friidrott har gett alla distrikt i uppdrag att möjliggöra utveckling genom utbildning för nya och aktiva tränare, ledare och funktionärer. Målet är att skapa en miljö med fler utbildade tränare som också är integrerade och medvetna om vilka rekommendationer och riktlinjer som ger rätt förutsättningar för en trygg och frisk idrott. Ett särskilt fokus idag ligger på att vidareutveckla tränare och förbättra utbildningsnivån på junior- och elittränare. Våra utbildningar görs i samarbete med UC Väst.

Vill du veta mer? Kontakta Anders Gren anders.gren@goteborgfriidrott.se som är utbildningsansvarig och gärna svarar på dina frågor. 

Se hit! I januari kommer en helt ny OCR-inriktad utbildning för ledarskap och träning av barn och unga. Du hittar snart mer information i schemat nedanför.

Utbildning

Kursstart

Plats

Inbjudan och anmälan

Löpledarutbildning 27-28 nov Friidrottens Hus Göteborg Inbjudan på gång
Starterutbildning 4 nov torsdag kl. 18-20 Friidrottens Hus Göteborg Inbjudan & anmälan
Eltidtagning 23 nov tisdag 18.00-20.30 Friidrottens Hus Göteborg Inbjudan & anmälan
Funktionärskurs Kast/Hopp/Löpning Feb-mars 2022  Friidrottens Hus Göteborg Inbjudan på gång
Friidrott 7-10 år Mars-april 2022 Friidrottens Hus Göteborg  Inbjudan på gång
Friidrott 10-12 år Mars-april 2022 Friidrottens Hus Göteborg  Inbjudan på gång

 

“Ledarskap för mig är att vara lyhörd, öppen, positiv, nyfiken och förstående.” 

Ida Borg, Tränare GKIK

Många av våra elitaktiva kombinerar sin satsning samtidigt som de förbereder sig för en karriär utanför idrotten.