UTBILDNING - ANMÄL SENAST IDAG 16/11

“Föreningar är sociala system” Anmäl dig senast ikväll, 16/11

Den 18 november presenterar Centrum för Idrottsforsknings sin senaste rapport om olika vägar till en tryggare idrott. Den ställer också frågan om hur du som ledare, förälder, förening och förbund kan förebygga osunda idrottsmiljöer? “Föreningsidrotten förknippas i de allra flesta fall med positiva upplevelser. Tyvärr finns det undantag”, skriver CIF i rapporten. Hur vore det även att fråga barnen, de unga och de elitaktiva ? För att lära hur vi tillsammans och med transparens över alla led kan stärka gemenskap, respekt och samhörighet?

SKRIBENT: Sara Ulrika Holmgren

Johan Stier är en av föreläsarna och författare till boken “Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten”. Där skriver han om föreningar som sociala system uppbyggt av de aktiva, ledarna, föräldrarna och “relationerna dem emellan”. Det är också uppbyggt kring föreningens klubbchef, styrelse och kring den ledarskapsstruktur som finns. Det som håller ihop systemet och föreningen är kommunikationen och kulturens normer, värderingar och perspektiv på barn- ungdom och elitidrott men även på ledarskap. 

Vilka lärdomarna från idrottsrörelsen i stort kan ta du med dig in i friidrotten för att tillsammans skapa en fri idrott, för alla hela livet? Webbinariet är gratis och arrangeras av Centrum för Idrottsforskning. 

Medverkande;

Jonas Stier – Professor i socialt arbete, Mälardalens högskola. Författare till Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten.
Susanne Johansson – Fil dr i idrottsvetenskap, Gymnastik- och idrottshögskolan. Författare till Idrottens åtgärder mot sexuella övergrepp och gråzoner.
Malin Träff – Barn- och ungdomsansvarig, Riksidrottsförbundet.
Johan R Norberg – Utredare vid Centrum för idrottsforskning och professor i idrottsvetenskap, Malmö universitet. 

Vill du lära dig mer om normer för en trygg idrott inom Göteborg Friidrottförbund?
Klicka här för att komma till Trygg Idrott

Webbinarium: ” Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer” 
När? 18 november
Var? Online
Tid? 08.00-09.00 
Arrangör: Centrum för idrottsforskning
Webbinariet är gratis

För anmälan hos arrangören, klicka här

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.