UTBILDNING - ANMÄL SENAST IDAG 16/11

“Föreningar är sociala system” Anmäl dig senast ikväll, 16/11

Den 18 november presenterar Centrum för Idrottsforsknings sin senaste rapport om olika vägar till en tryggare idrott. Den ställer också frågan om hur du som ledare, förälder, förening och förbund kan förebygga osunda idrottsmiljöer? “Föreningsidrotten förknippas i de allra flesta fall med positiva upplevelser. Tyvärr finns det undantag”, skriver CIF i rapporten. Hur vore det även att fråga barnen, de unga och de elitaktiva ? För att lära hur vi tillsammans och med transparens över alla led kan stärka gemenskap, respekt och samhörighet?

SKRIBENT: Sara Ulrika Holmgren

Johan Stier är en av föreläsarna och författare till boken “Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten”. Där skriver han om föreningar som sociala system uppbyggt av de aktiva, ledarna, föräldrarna och “relationerna dem emellan”. Det är också uppbyggt kring föreningens klubbchef, styrelse och kring den ledarskapsstruktur som finns. Det som håller ihop systemet och föreningen är kommunikationen och kulturens normer, värderingar och perspektiv på barn- ungdom och elitidrott men även på ledarskap. 

Vilka lärdomarna från idrottsrörelsen i stort kan ta du med dig in i friidrotten för att tillsammans skapa en fri idrott, för alla hela livet? Webbinariet är gratis och arrangeras av Centrum för Idrottsforskning. 

Medverkande;

Jonas Stier – Professor i socialt arbete, Mälardalens högskola. Författare till Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten.
Susanne Johansson – Fil dr i idrottsvetenskap, Gymnastik- och idrottshögskolan. Författare till Idrottens åtgärder mot sexuella övergrepp och gråzoner.
Malin Träff – Barn- och ungdomsansvarig, Riksidrottsförbundet.
Johan R Norberg – Utredare vid Centrum för idrottsforskning och professor i idrottsvetenskap, Malmö universitet. 

Vill du lära dig mer om normer för en trygg idrott inom Göteborg Friidrottförbund?
Klicka här för att komma till Trygg Idrott

Webbinarium: ” Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer” 
När? 18 november
Var? Online
Tid? 08.00-09.00 
Arrangör: Centrum för idrottsforskning
Webbinariet är gratis

För anmälan hos arrangören, klicka här

 

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!