UTBILDNING - ANMÄL SENAST IDAG 16/11

“Föreningar är sociala system” Anmäl dig senast ikväll, 16/11

Den 18 november presenterar Centrum för Idrottsforsknings sin senaste rapport om olika vägar till en tryggare idrott. Den ställer också frågan om hur du som ledare, förälder, förening och förbund kan förebygga osunda idrottsmiljöer? “Föreningsidrotten förknippas i de allra flesta fall med positiva upplevelser. Tyvärr finns det undantag”, skriver CIF i rapporten. Hur vore det även att fråga barnen, de unga och de elitaktiva ? För att lära hur vi tillsammans och med transparens över alla led kan stärka gemenskap, respekt och samhörighet?

SKRIBENT: Sara Ulrika Holmgren

Johan Stier är en av föreläsarna och författare till boken “Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten”. Där skriver han om föreningar som sociala system uppbyggt av de aktiva, ledarna, föräldrarna och “relationerna dem emellan”. Det är också uppbyggt kring föreningens klubbchef, styrelse och kring den ledarskapsstruktur som finns. Det som håller ihop systemet och föreningen är kommunikationen och kulturens normer, värderingar och perspektiv på barn- ungdom och elitidrott men även på ledarskap. 

Vilka lärdomarna från idrottsrörelsen i stort kan ta du med dig in i friidrotten för att tillsammans skapa en fri idrott, för alla hela livet? Webbinariet är gratis och arrangeras av Centrum för Idrottsforskning. 

Medverkande;

Jonas Stier – Professor i socialt arbete, Mälardalens högskola. Författare till Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten.
Susanne Johansson – Fil dr i idrottsvetenskap, Gymnastik- och idrottshögskolan. Författare till Idrottens åtgärder mot sexuella övergrepp och gråzoner.
Malin Träff – Barn- och ungdomsansvarig, Riksidrottsförbundet.
Johan R Norberg – Utredare vid Centrum för idrottsforskning och professor i idrottsvetenskap, Malmö universitet. 

Vill du lära dig mer om normer för en trygg idrott inom Göteborg Friidrottförbund?
Klicka här för att komma till Trygg Idrott

Webbinarium: ” Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer” 
När? 18 november
Var? Online
Tid? 08.00-09.00 
Arrangör: Centrum för idrottsforskning
Webbinariet är gratis

För anmälan hos arrangören, klicka här