För att varje röst ska bli hörd

Våra kommittéer

Varför har vi kommittéer?

Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse har skapat sju olika kommittéer med syfte att friidrotten i Göteborg enklare och bättre ska kunna koordinera och driva gemensamma aktiviteter över hela distriktet. I dagsläget finns en kommitté för varje grengrupp, en ungdomskommitté och en veterankommitté. 2020/21 skapades ytterligare en kommitté vars syfte är att arbeta med att inkludera parafriidrotten i friidrottens hela verksamhet. 

Vad är målet? 

Varje grengrupp arbetar för att bana väg mot Svensk Friidrotts och Göteborg Friidrotts målsättningar för bredd och elit. Målet är också att främja möjligheterna till idrottsutveckling genom att skapa aktiviteter föreningarna emellan, vilket vi idag gör bland annat genom medel- och långdistanslöparnas gemensamma träning en dag i veckan. 

Hur stöttar Göteborg Friidrott grengrupperna?

Varje år gör kommittérna varsin verksamhetsplan. Utifrån den söker man ekonomiska medel från styrelsen för att kunna genomföra sina utvecklingsuppdrag. Protokollförda möten hålls regelbundet och informationsutskick går ut till varje arenaförening.

Respektive grupp ansvarar för att genomföra de distriktsgemensamma aktiviteterna och Förbundskansliet stöttar dem administrativt. 

Vill du komma i kontakt med kommittéerna?

Sprint/HäckPeter Karlsson 072-450 33 33
Medel/LångAlexander Nilsson 070-581 52 41
KastAnders Lundell 070-387 00 97

Hopp Peter Liberg 072-230 97 94
Parafriidrottens inkludering Stina Wikström 031-432256
VeteranKarin Schön 073-3308921

Ungdomskommittén

Ungdomskommittén består idag av ledare och unga vuxna från Göteborgs Friidrotts arenaföreningar. De genomför och planerar aktiviteter och tävlingar tillsammans med och för ungdomar i hela Västra Götaland. Tillsammans diskuteras frågor värdefulla för att alla ska känna sig trygga att träna och tävla utifrån sina egna förutsättningar och drömmar.

I syfte att öka antalet barn som tränar och tävlar i friidrott generellt, genomför kommittén ungdomsseriematcher för 9-11 åringar. De deltar också på Olympiadagen på Liseberg och Kulturkalaset i Trädgårdsföreningen för att möta nya barn och låta dem upptäcka och uppleva friidrott.

Vi representerar Ungdomskommittén

Jan Johansson – Bohus IF
Jennie Ohlsson – Kongahälla AIK
Jeremy Pryce – IFK Göteborg
Björn Mårtensson – IK Vikingen
Anders Egle – Lerum Friidrott

Hanna Gille – Sävedalens AIK
Stefan Rönnäs – Mölndals AIK
Magnus Bergius – Majornas IK
Emma Söderström – Göteborgs KIK
Peter Karlsson – IF Kville

Jonathan Carbe – Örgryte IS
Marthin Krantz – Utby IK
Angelica Ericsson – Angereds IS
Per Karlbäck – Hönö IS