Årsmötet 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Bredd, spets och glädje!

Det är det hela Göteborg Friidrott försöker att efterleva. Men vad innebär det? Göteborg Friidrott tror på att en glädjefylld idrottsutveckling skapas i en kultur där varje medlem ges utrymme att vara den man är och där det finns en dynamik mellan barn, ungdom, och senior. Inom Göteborgs Friidrottsförbund verkar vi för att hälsa och trygghet redan är och skall fortsätta vara prioritet oavsett förutsättning och ambitionsnivå. Vi vet att utveckling, förändring och förståelsen för en hållbar idrottsmiljö skapas genom dialog mellan förening och förbund, aktiv och ledare likväl mellan aktiv och aktiv. För att uppnå bredd, spets, och glädje arbetar GFIF tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet, RF-SISU och föreningarna mot en helhjärtad och attraktiv idrottsmiljö. 

Tillsammans med er i föreningarna arbetar förbundets styrelse, kansli och evenemangsorganisation för att uppnå en meningsfull fritid, en attraktiv idrottsmiljö, och mot att skapa värdefulla arrangemang.

Arbetet genomförs utifrån Verksamhetsplanens fastställda mål och med friidrottens gemensamma vision framför oss, varje dag.

29 september – sista dag att lämna i er motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet. 

Så här skriver du en motion!

1.“Bakgrunden till min motion är…”

Berätta bakgrunden till din motion! Hur känner och tänker du just idag? Varför är detta värdefullt för dig föreningen/ men också för hela Göteborgs Friidrott? 

2. Formulera din motion tydligt. 
Vad är det du vill skall genomföras?

3. Tydlig beslutformulering 
Förtydliga ditt förslag ännu en gång! Vilket beslut vill du skall tas? 

“Jag önskar att…*
*Jag föreslår därför att…*

Varje förening som är ansluten till Göteborgs Friidrottsförbund har rösträtt och kan därmed lämna in en motion! Du som aktiv och ledare kan också skicka in ert förslag – via föreningen:“Motion från föreningsmedlem insänds genom vederbörandes förening tillsammans med dess yttrande”  – ur stadgarna (den bärande stommen som detaljerat styr hur ett förbund eller förening skall hanteras)

Vad händer sen?
Styrelsen behandlar alla motioner vid , efter deadline, nästkommande styrelsemöte.

Deadline
29 S E P T E M B E R

Så här fungerar friidrotten i Göteborg

vad säger STADGARNA?

Förenings motioner skall skickas till;

Förbundschef Eva-Lena Frick
Mailadress: eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se

Detta händer också i höst! 
För dig som har en funktion i styrelsen eller är föreningsansvarig finns aktiviter och deadlines samlat under “Föreningens årshjul”.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

31 jul 2023

SM i Söderhamn – en resumé!

SM i Söderhamn är slut! Efter tre dagar fullspäckade med friidrott har svenska mästare korats, och många av dem tillhör Göteborgsklubbarna. Läs mer om hela helgen här!