Svensk Friidrott / Göteborg Friidrott

Vägledning för årsrapporten + LOK-stöd!

Öppet Teams-möte för Årsrapporten, LOK-stödsrapportering + IdrottOnline!

Senast uppdaterad 2023-02-09

För att läsa mer om nya årsrapporten, hur ni som förening når den och vilka som kan fylla i enkäten:

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA OM ÅRSRAPPORTEN PÅ FRIIDROTT.SE

För en översikt av frågorna i årsrapporten, KLICKA HÄR

För dig som önskar vägledning inom IdrottOnline, Årsrapporten + inför LOK-stödsrapporteringen välkomnar GFIF + RF-SISU er till ett öppet Teams-möte;

Tillfälle 1: Tisdag 31 januari 16:30 – 19.00 För att komma till Teams-mötet, klicka här

Varför Årsrapport?

För att Svenska Friidrottsförbundet, tillika Göteborg Friidrott ska kunna följa upp, utveckla och stötta er föreningsverksamhet ska alla föreningar lämna in en årsrapport. Den 28 februari är den sista dagen att lämna in er årsrapport! 

Syftet med rapporten är att samla in underlag om vilka verksamheter föreningarna bedriver, föreningarnas storlek och grundläggande policy- och värdegrundsfrågor. Dessa underlag är värdefulla för det gemensamma utvecklingsarbetet och de utvärderingar och uppföljningar som kommer att ske inom Friidrottens strategi 2025. Informationen kan heller inte nås på annat sätt än att föreningarna delar med sig av den (friidrott.se).

Just nu inom Förening & Förbundsutveckling 

Årshjul 2023 – Nyhet!
Under januari/februari kommer GFIF’s styrelse, Förbundskansliet, och Svenska Friidrottsförbundet årshjul att integreras till ett. Detta för att ge er som förening en tydlig översikt och proaktiv planeringsmöjlighet över aktiviteter inom förbunds- och föreningsutveckling 2023. Årshjulet kommer att finnas tillgängligt på goteborgfriidrott.se. 

Hitta din förening uppdateras – er hjälp behövs!
Varje vecka får Göteborg Friidrott precis som ni frågor från individer som vill börja friidrotta. 
För att vägleda dessa barn, veteraner och nygamla friidrottare till er förening genomför Hitta din förening-sidan
en teknisk uppdatering. Det GFIF behöver från er är datan över verksamheten och därför kommer ett direktmail skickas ut  till dig som föreningsansvarig med kryss-frågor kring era grupper och nivåer. För bredd, spets och glädje!

För de mest självklara och inte självklara frågorna:

Kontakta gärna Sara Ulrika Holmgren, kommunikatör Göteborg Friidrott
Mail: sara.holmgren@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0720 71 58 48 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.