Svensk Friidrott / Göteborg Friidrott

Vägledning för årsrapporten + LOK-stöd!

Öppet Teams-möte för Årsrapporten, LOK-stödsrapportering + IdrottOnline!

Senast uppdaterad 2023-02-09

För att läsa mer om nya årsrapporten, hur ni som förening når den och vilka som kan fylla i enkäten:

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA OM ÅRSRAPPORTEN PÅ FRIIDROTT.SE

För en översikt av frågorna i årsrapporten, KLICKA HÄR

För dig som önskar vägledning inom IdrottOnline, Årsrapporten + inför LOK-stödsrapporteringen välkomnar GFIF + RF-SISU er till ett öppet Teams-möte;

Tillfälle 1: Tisdag 31 januari 16:30 – 19.00 För att komma till Teams-mötet, klicka här

Varför Årsrapport?

För att Svenska Friidrottsförbundet, tillika Göteborg Friidrott ska kunna följa upp, utveckla och stötta er föreningsverksamhet ska alla föreningar lämna in en årsrapport. Den 28 februari är den sista dagen att lämna in er årsrapport! 

Syftet med rapporten är att samla in underlag om vilka verksamheter föreningarna bedriver, föreningarnas storlek och grundläggande policy- och värdegrundsfrågor. Dessa underlag är värdefulla för det gemensamma utvecklingsarbetet och de utvärderingar och uppföljningar som kommer att ske inom Friidrottens strategi 2025. Informationen kan heller inte nås på annat sätt än att föreningarna delar med sig av den (friidrott.se).

Just nu inom Förening & Förbundsutveckling 

Årshjul 2023 – Nyhet!
Under januari/februari kommer GFIF’s styrelse, Förbundskansliet, och Svenska Friidrottsförbundet årshjul att integreras till ett. Detta för att ge er som förening en tydlig översikt och proaktiv planeringsmöjlighet över aktiviteter inom förbunds- och föreningsutveckling 2023. Årshjulet kommer att finnas tillgängligt på goteborgfriidrott.se. 

Hitta din förening uppdateras – er hjälp behövs!
Varje vecka får Göteborg Friidrott precis som ni frågor från individer som vill börja friidrotta. 
För att vägleda dessa barn, veteraner och nygamla friidrottare till er förening genomför Hitta din förening-sidan
en teknisk uppdatering. Det GFIF behöver från er är datan över verksamheten och därför kommer ett direktmail skickas ut  till dig som föreningsansvarig med kryss-frågor kring era grupper och nivåer. För bredd, spets och glädje!

För de mest självklara och inte självklara frågorna:

Kontakta gärna Sara Ulrika Holmgren, kommunikatör Göteborg Friidrott
Mail: sara.holmgren@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0720 71 58 48 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!