Svensk Friidrott / Göteborg Friidrott

Vägledning för årsrapporten + LOK-stöd!

Öppet Teams-möte för Årsrapporten, LOK-stödsrapportering + IdrottOnline!

Senast uppdaterad 2023-02-09

För att läsa mer om nya årsrapporten, hur ni som förening når den och vilka som kan fylla i enkäten:

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA OM ÅRSRAPPORTEN PÅ FRIIDROTT.SE

För en översikt av frågorna i årsrapporten, KLICKA HÄR

För dig som önskar vägledning inom IdrottOnline, Årsrapporten + inför LOK-stödsrapporteringen välkomnar GFIF + RF-SISU er till ett öppet Teams-möte;

Tillfälle 1: Tisdag 31 januari 16:30 – 19.00 För att komma till Teams-mötet, klicka här

Varför Årsrapport?

För att Svenska Friidrottsförbundet, tillika Göteborg Friidrott ska kunna följa upp, utveckla och stötta er föreningsverksamhet ska alla föreningar lämna in en årsrapport. Den 28 februari är den sista dagen att lämna in er årsrapport! 

Syftet med rapporten är att samla in underlag om vilka verksamheter föreningarna bedriver, föreningarnas storlek och grundläggande policy- och värdegrundsfrågor. Dessa underlag är värdefulla för det gemensamma utvecklingsarbetet och de utvärderingar och uppföljningar som kommer att ske inom Friidrottens strategi 2025. Informationen kan heller inte nås på annat sätt än att föreningarna delar med sig av den (friidrott.se).

Just nu inom Förening & Förbundsutveckling 

Årshjul 2023 – Nyhet!
Under januari/februari kommer GFIF’s styrelse, Förbundskansliet, och Svenska Friidrottsförbundet årshjul att integreras till ett. Detta för att ge er som förening en tydlig översikt och proaktiv planeringsmöjlighet över aktiviteter inom förbunds- och föreningsutveckling 2023. Årshjulet kommer att finnas tillgängligt på goteborgfriidrott.se. 

Hitta din förening uppdateras – er hjälp behövs!
Varje vecka får Göteborg Friidrott precis som ni frågor från individer som vill börja friidrotta. 
För att vägleda dessa barn, veteraner och nygamla friidrottare till er förening genomför Hitta din förening-sidan
en teknisk uppdatering. Det GFIF behöver från er är datan över verksamheten och därför kommer ett direktmail skickas ut  till dig som föreningsansvarig med kryss-frågor kring era grupper och nivåer. För bredd, spets och glädje!

För de mest självklara och inte självklara frågorna:

Kontakta gärna Sara Ulrika Holmgren, kommunikatör Göteborg Friidrott
Mail: sara.holmgren@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0720 71 58 48 

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!