Göteborgs Friidrottsförbund

Årsrapporten öppnar 8 januari!

Årsrapporten är öppen 8 januari – 28 februari

  • Årsrapporten skickas ut via Svensk Friidrott den 3 januari till föreningens ordförande, kassör, sekreterare och huvudadminsistratör. Dessa roller + mailadresser hämtas från IdrottOnline.
  • Syftet med årsrapporten är att följa samt analysera föreningsverksamheten regionalt och nationellt och därefter prioritera stödinsatser för den enskilda föreningen samt erbjuda föreningsöverskridande aktiviteter.
  • Ert distrikts föreningsansvarig är den som återkopplar på årsrapporten. 
  • Notera! Manuell inmatning av medlemmar och ledare!
    Använder ni er av SportAdmin eller annat system skall medlems- och ledarantal matas in manuellt i årsrapporten. Görs inte detta blir siffrorna missvisande och årsrapporten kan ej användas fullt ut.

 

Så här fungerar processen
Den 8 januari öppnar årsrapporten vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för förbundets samtliga 51 föreningar att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar. Feedback kommer att ges fram till dess att rapporten bär fullständiga siffror. 

Vad händer efter 28 februari?
När rapporten är stängd i IdrottOnline analyserar kansliet + RF-SISU svaren för den enskilda föreningen och för distriktet.

Utifrån analysen erbjuds föreningsöverskridande aktiviteter samt enskilda föreningssamtal som syftar till att stärka relationen mellan förbund och förening, samt att belysa föreningens övergripande nuläge.

”Göteborgs Friidrottsförbund verkar för att varje enskild förening ges möjlighet att stärka sin verksamhet genom att möta föreningen, lyssna till behov, prioritera utvecklingsprocesser och eller fläta samman föreningar där det finns gemensamma intressen i syfte att genomföra aktiviteter över föreningsgränserna.” –Ur verksamhetsplanen 2025 –  

Detta görs med utgångspunkt i svaren från årsrapporten, LOK-stödsiffror från föregående år + rapporten från 2014-2023, föreningens och distriktets respektive verksamhetsplaner – och eller vid uppdämt behov från föreningen. 

Ladda ner generell handlingsplan för årsrapporten

Därför ska du rapportera föreningens verksamhet i årsrapporten:

  • Årsrapporten är ett verktyg där vi (GFIF/SISU/SFIF) kan följa er basverksamhet och således tillhandahålla en god styrning av förbundet som helhet.
  • Årsrapporten är ett verktyg där vi* (förbundet och er förening) kan initiera individuella, tillika gemensamma (med övriga föreningar) utvecklingsområden. 
  • Årsrapporten är utgångspunkten vid årets första föreningssamtal för de som vill. 
  • Årsrapporten är ett stöd för SFIF och GFIF vid värdering av nationella stödinsatser som är föreningen till gagn.

 

Så här svarar du på rapporten
För att se och svara på föreningens årsrapport loggar du in i er IdrottOnline.
I vänster kolumn finner du knappen ”Årsrapport”. 

Sedan 2023-11-01 behöver du appen Freja+ för att logga in som administratör på IdrottOnline.
För dig som behöver stöd vid första inloggningen, läs om Freja+ här.

Notera! Manuell inmatning trots automatisk överföring!
Medlems- och ledarantal redigeras manuellt i IdrottOnline. 
Görs inte detta blir siffrorna missvisande och årsrapporten kan ej användas fullt ut.

 

Har du en fråga?

Kontakta gärna Sara Ulrika Tibell
Förenings- och kommunikationsansvarig

Mail: sara.tibell@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0720 71 58 48

19 feb 2025

Årsmöte session två : onsdag femte mars

Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.

02 jul 2025

Engagera dig som volontär i Göteborg

Nu öppnar Volontärbanken – en plats där du som en enskild individ kan registrera ditt intresse och bidra på ditt unika vis till friidrotten i Göteborg.  

01 jul 2025

Paragrenar tonsatte VU-spelens första dag!

Ridån av flaggor på innerplan tonsätter Världsungdomsspelen som viktig internationell samlingspunkt för konkurrenskraftiga tävlingar och socialt sammanhang - och för första gången sedan 1996, finns nu parafriidrottsgrenar på det officiella tävlingsprogrammet.

18 jun 2025

Starka prestationer på NM, Laxaspelen och Bauhaus

Nordiska Mästerskapen i mångkamp arrangerades under helgen på slottskogsvallen i Göteborg. I U20-klassen deltog Rasmus Arnell från IFK Göteborg (Bild, Finnkampen 2024). Rasmus slutade på en 6:e plats på nya personliga rekordet 6829p. Rasmus målsättning var att kvalificera sig till JEM i Tampere men ett strulande knä som hämmade honom i höjdhoppet gjorde det till en övermäktigt uppgift denna gång. 

18 jun 2025

Parafriidrotten tar plats på VU

-Från dag ett har mottot varit.” Världsungdomsspelen skall vara en tävling för alla, vare sig du är nybörjare eller Olympiasegrare”

08 apr 2025

”Intresset för veteranfriidrott ökar”

Ladda ner och läs årsberättelsen 2024

04 apr 2025

Åtta workshops

För att främja en solid och hållbar föreningsverksamhet erbjuder Göteborgs Friidrottsförbund och RF-SISU Västra Götaland föreningsöverskridande aktiviteter och enskilt föreningsstöd. Följande åtta gemensamma aktiviteter erbjuds under 2025.

02 apr 2025

”Vi har många som på bästa sätt hjälper till”

Citaten kommer från årsrapporten där 29 av totalt 51 föreningar har svarat. Nu finns en sammanställning av rapporten färdig som beskriver föreningsverksamheten i distriktet 2024 och 2023. Vi uppmuntrar er till att läsa rapporten med ett selektivt öga. Det är inte ett rätt-och-fel dokument utan presenteras utifrån frågor som ansågs viktiga vid starten för Strategi 2025 - för en generell friidrottsförening. 

25 mar 2025

Lyft friidrottskolan genom ökad synlighet

Information om din friidrottsskola kommer då att belysas på den välbesökta rekryteringssidan "Hitta din förening" och friidrott.se  - samtidigt som er statistik ger Svensk Friidrott förutsättningar att följa utvecklingen samt prioritera stöd- eller utvecklingsinsatser gällande friidrottsskolor. 

10 mar 2025

”Närmare tävlingen än jag är, är nog svårt att komma”

Vill du också vibrera med friidrottstävlingen största nerv? Den 29 mars kl 10:00-16:00 genomförs en teoretiskt och praktiskt utbildning i samband med IFK Göteborgs klubbmästerskap. Du får alltså möjlighet att skjuta skarpt dag ett! 

10 mar 2025

Nu lyfter parafriidrotten!

Göteborgs Friidrottsförbunds parakommitté bjuder in dig som är nyfiken på parafriidrott till en inspirationsdag! Den 22 mars mellan klockan 10.00 – 13.00 är du välkommen att testa höjdhopp, längdhopp och löpning i Friidrottens Hus. Parakommittén finns även på plats för dig som förening att diskutera din förenings frågor gällande parafriidrott.

14 feb 2025

Nytt för dig som arrangör på arenatävling

Christer Falk hjälper dig hantera eltidtagningssystemen  Göteborgs Friidrottsförbund äger idag fyra stycken eltidsutrustningar som finns att låna av föreningar. Något som varit eftersatt senaste åren är däremot en välfungerande struktur för service och utlåning av utrustningen. Distriktsförbundet har därför inlett ett samarbete med Christer Falk som har stor erfarenhet och kunskap om utrustningen.