Inför SM

Inför SM med Beatrice Pettersson

Skribent: Elwira Ripsweden

Inför SM i Uddevalla möter Göteborgs Friidrotttsförbund Beatrice Pettersson, Mölndals AIK för att lyssna till hennes  förväntningarna på SM och revanschlusten från 2023.

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla.

– Jag har väntat på det ett tag nu, även om jag inte är jättenöjd med stöten, är jag nöjd med hur jag presterade på tävlingen och löste det, säger Beatrice om sin första 15-metersstöt.

På hennes två senaste tävlingar har hon slagit sitt personliga rekord och går således in med goda förutsättningar inför SM.

– Det är förväntansfullt, målet är att ta direktvalet på 14 meter direkt och ta det lugnt och sansat. Och ta ut allt på lördagen.
– Jag vet att jag kan mer så det är bara att se vad som kan hända.

Beatrice Pettersson, Mölndals AIK, på JEM i Jerusalem. Foto: Deca Text & Bild.

För Beatrice, tävlandes för Mölndals AIK, blir årets SM en del av hennes revanschturné. Hon berättar att hon i fjol inte fick något godkänt resultat på SM och därmed inte kvalade sig vidare till finalen.
– Jag vill vara topp 8 så jag får alla sex stötar. Jag vill bygga på mina 15 meter och se om jag har mer, om det ger mig topp 6 så blir jag jättenöjd med det.
– Jag har mer och jag vill bara visa det, säger Beatrice Pettersson.
 

Beatrice Pettersson på USM/JSM i Täby 2023. Foto. Deca Text & Bild.

Hittills har hon tagit revansch på samtliga tävlingar som hon själv anser inte gick bra förra året. På årets SAYO i Sollentuna stötte hon längre och i Mannheim stötte hon betydligt längre än i fjol. Och om bara 2 dagar är det dags för SM.

Senare i sommar väntar ytterligare ett mästerskap för Beatrice då hon blivit förhandsuttagen till JVM i Peru som äger rum i augusti – som också ger henne en chans till revansch efter att hon missade finalen under U20-EM i Jerusalem förra året med blott 9 centimeter.

– Det var väldigt skönt att få ett tidigt besked för då kan man slappna av och fokusera på långa stötar i stället för ett kval. Det släpper pressen mycket.
 
Beatrice Pettersson deltar i kvalet på fredag klockan 15.10.
Eventuell final är lördag klockan 17.45.

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.