ARRANGEMANG

Långloppssäsongen är igång!

Nu när inomhussäsongen är slut är det dags att börja blicka framåt och för alla löpare handlar det först och främst om terräng- och gatloppssäsongen, som redan har smugit igång.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Många löpare har Göteborgsvarvet i sikte men innan dess finns flera både spännande och utmanande långlopp i närområdet att springa sig i form med. Sedan tidigare har Solvikingarna traditionsenligt arrangerat Vårtävlingarna som i vanlig ordning bjöd på både starka och stora startfält. Tävlingen som avgjordes under två helger hade totalt över 250 starter och i den mest prestigefyllda klassen, ett varv runt “Skatåsåttan”, segrade Ullevis Gabriel Steffensen och Mölndals Elin Brink på tiderna 23.18 respektive 27.12. Mer om tävlingarna och resultat hittar du här. Ännu mer imponerade samme Gabriel Steffensen i söndags när han sprang Barcelona halvmaraton på strålande tiden 1.04.55, vilket innebar nytt klubbrekord.

I helgen som var arrangerades också Premiärloppet i Skatås. Resultat och bildspel från tävlingarna hittar du här. Och till helgen som kommer är det dags för Varvetmilen som bjuder på en platt milbana på Lindholmen. Perfekt för dig som vill slå ditt personliga rekord och vässa formen inför kommande Göteborgsvarv.

SE VÅR LOKALA LÅNGLOPPSGUIDE HÄR.

 

Snart är det äntligen dags för Göteborgsvarvet igen! Men innan dess finns flera lopp att vässa formen med. Foto: Deca Text & Bild