Mästerskap

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är igång

U20-EM i Jerusalem är i gång och från Göteborgsklubbarna har vi flera representanter som gjort fina tävlingar hittills. Tävlingarna inleddes igår och slutar på torsdag.

Skribent: Elwira Ripsweden

Mölndals Jonathan Grahn slog sitt eget juniorrekord för en dryg vecka sedan på SM i Söderhamn och visade i gårdagens försök att han är i fortsatt fin form när han joggade i mål på 8:32.25 som tredje man i försöket på 3000 meter. Han drog första heatet och kunde säkert ta sig vidare då de första åtta i varje försöksheat avancerade sig vidare till final. Finalen avgörs på onsdag. På mästerskapet sista dag springer han även 5000 meter.

Klubbkamraten Paulina Hultberg har ännu inte inlett sin tävlande men ska även hon springa 5000 meter på torsdag klockan 18.30 svensk tid.

Jonathan Grahn tog sig enkelt vidare till finalen på 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

I killarnas kula stötte sig Örgrytes Leo Zikovic vidare till final med en stöt som mätte 18.33. I tjejernas kula var Mölndals Beatrice Pettersson nära final med sin stöt på 14.06, hon hamnade precis utanför då det krävdes ett resultat på 14.15 för att ta sig vidare.

Beatrice Pettersson, Mölndals AIK, just utanför finalplatserna. Foto: Deca Text & Bild

 

Asker och Roth till stavfinal 

I stavhoppet var förra helgens SM-guldmedaljör och Örgrytehopparen William Asker felfri till 5.05 och tog sig vidare till final. För hans träningskompis Kajsa Roth, tävlandes för IFK Göteborg, blev det en struligare färd till finalen. Hon hade dubbla rivningar på 3.60 och 3.90, men när ribban sen låg på 4 meter klarade hon den höjden i det första försöket

Kajsa Roth (IFK Göteborg) och Sara Winberg (Täby IS) är båda vidare till stavfinalen. Foto: Deca Text & Bild

För IFK Göteborgslöparen Saga Provci blev det ingen final på 1500 meter. Hon låg med bra fram till sista varvet och sen tog krafterna slut. Hon slutade som nia i sitt försöksheat.

Örgrytes IS Engla Nilsson tog ett brons i höjd på SM förra helgen och hoppade igår fina 1.80 vilket kvalificerade henne vidare till final. 

Dagens tävlingar sänds hela dagen HÄR och från klockan 16 på SVT play.

FÖR ATT SE ALLA RESULTAT, KLICKA HÄR!

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.