Mästerskap

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är igång

U20-EM i Jerusalem är i gång och från Göteborgsklubbarna har vi flera representanter som gjort fina tävlingar hittills. Tävlingarna inleddes igår och slutar på torsdag.

Skribent: Elwira Ripsweden

Mölndals Jonathan Grahn slog sitt eget juniorrekord för en dryg vecka sedan på SM i Söderhamn och visade i gårdagens försök att han är i fortsatt fin form när han joggade i mål på 8:32.25 som tredje man i försöket på 3000 meter. Han drog första heatet och kunde säkert ta sig vidare då de första åtta i varje försöksheat avancerade sig vidare till final. Finalen avgörs på onsdag. På mästerskapet sista dag springer han även 5000 meter.

Klubbkamraten Paulina Hultberg har ännu inte inlett sin tävlande men ska även hon springa 5000 meter på torsdag klockan 18.30 svensk tid.

Jonathan Grahn tog sig enkelt vidare till finalen på 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

I killarnas kula stötte sig Örgrytes Leo Zikovic vidare till final med en stöt som mätte 18.33. I tjejernas kula var Mölndals Beatrice Pettersson nära final med sin stöt på 14.06, hon hamnade precis utanför då det krävdes ett resultat på 14.15 för att ta sig vidare.

Beatrice Pettersson, Mölndals AIK, just utanför finalplatserna. Foto: Deca Text & Bild

 

Asker och Roth till stavfinal 

I stavhoppet var förra helgens SM-guldmedaljör och Örgrytehopparen William Asker felfri till 5.05 och tog sig vidare till final. För hans träningskompis Kajsa Roth, tävlandes för IFK Göteborg, blev det en struligare färd till finalen. Hon hade dubbla rivningar på 3.60 och 3.90, men när ribban sen låg på 4 meter klarade hon den höjden i det första försöket

Kajsa Roth (IFK Göteborg) och Sara Winberg (Täby IS) är båda vidare till stavfinalen. Foto: Deca Text & Bild

För IFK Göteborgslöparen Saga Provci blev det ingen final på 1500 meter. Hon låg med bra fram till sista varvet och sen tog krafterna slut. Hon slutade som nia i sitt försöksheat.

Örgrytes IS Engla Nilsson tog ett brons i höjd på SM förra helgen och hoppade igår fina 1.80 vilket kvalificerade henne vidare till final. 

Dagens tävlingar sänds hela dagen HÄR och från klockan 16 på SVT play.

FÖR ATT SE ALLA RESULTAT, KLICKA HÄR!

 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

31 jul 2023

SM i Söderhamn – en resumé!

SM i Söderhamn är slut! Efter tre dagar fullspäckade med friidrott har svenska mästare korats, och många av dem tillhör Göteborgsklubbarna. Läs mer om hela helgen här!