Mästerskap

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är igång

U20-EM i Jerusalem är i gång och från Göteborgsklubbarna har vi flera representanter som gjort fina tävlingar hittills. Tävlingarna inleddes igår och slutar på torsdag.

Skribent: Elwira Ripsweden

Mölndals Jonathan Grahn slog sitt eget juniorrekord för en dryg vecka sedan på SM i Söderhamn och visade i gårdagens försök att han är i fortsatt fin form när han joggade i mål på 8:32.25 som tredje man i försöket på 3000 meter. Han drog första heatet och kunde säkert ta sig vidare då de första åtta i varje försöksheat avancerade sig vidare till final. Finalen avgörs på onsdag. På mästerskapet sista dag springer han även 5000 meter.

Klubbkamraten Paulina Hultberg har ännu inte inlett sin tävlande men ska även hon springa 5000 meter på torsdag klockan 18.30 svensk tid.

Jonathan Grahn tog sig enkelt vidare till finalen på 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

I killarnas kula stötte sig Örgrytes Leo Zikovic vidare till final med en stöt som mätte 18.33. I tjejernas kula var Mölndals Beatrice Pettersson nära final med sin stöt på 14.06, hon hamnade precis utanför då det krävdes ett resultat på 14.15 för att ta sig vidare.

Beatrice Pettersson, Mölndals AIK, just utanför finalplatserna. Foto: Deca Text & Bild

 

Asker och Roth till stavfinal 

I stavhoppet var förra helgens SM-guldmedaljör och Örgrytehopparen William Asker felfri till 5.05 och tog sig vidare till final. För hans träningskompis Kajsa Roth, tävlandes för IFK Göteborg, blev det en struligare färd till finalen. Hon hade dubbla rivningar på 3.60 och 3.90, men när ribban sen låg på 4 meter klarade hon den höjden i det första försöket

Kajsa Roth (IFK Göteborg) och Sara Winberg (Täby IS) är båda vidare till stavfinalen. Foto: Deca Text & Bild

För IFK Göteborgslöparen Saga Provci blev det ingen final på 1500 meter. Hon låg med bra fram till sista varvet och sen tog krafterna slut. Hon slutade som nia i sitt försöksheat.

Örgrytes IS Engla Nilsson tog ett brons i höjd på SM förra helgen och hoppade igår fina 1.80 vilket kvalificerade henne vidare till final. 

Dagens tävlingar sänds hela dagen HÄR och från klockan 16 på SVT play.

FÖR ATT SE ALLA RESULTAT, KLICKA HÄR!

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.