Göteborgs Friidrottsförbund

Örgryte IS söker klubbchef!

Örgryte IS Friidrott söker klubbchef!
 

ÖIS Friidrottsklubb är en av Sveriges och Göteborgs främsta elitklubbar. Föreningen har, med deras 280 medlemmar, träningsverksamhet för barn från 10 år, ungdomar och juniorer samt en stark elitverksamhet med såväl SM-segrare som OS-deltagare. Föreningar har idag anställda huvudtränare för ungdoms- och juniorverksamheten samt anställda elittränare. Inom verksamheten är även 25st ideella tränare engagerade för såväl ungdom, junior som senior.

Örgryte IS Friidrott söker nu en klubbchef som vill vara en del av ÖIS-andan. 
Kanske är det du?

I tjänsten ingår att utveckla och driva ÖIS Friidrottsklubb mot uppsatta mål. Du representerar föreningen i olika sammanhang och verkar för utveckling av varumärket Örgryte IS.

Som klubbchef innebär det att du på en övergripande nivå utvecklar verksamheten, koncept och hanterar frågor utifrån pågående verksamhet. Du har ansvar för värdefulla evenemang så som Blodomloppet, Världsungdomsspelen (vuspel.se), och Göteborgsvarvet. Du är drivande i och ansvarig för föreningens sponsorarbete. I rollen ingår budget-, arbetsmiljö-, personalansvar och att stärka föreningens relationer med Göteborgs kommun, Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet, SOK, övriga föreningar och andra intressenter. Du samarbetar även med förenings ungdomsansvarig. 

Du har:

  • Grundläggande kunskaper inom friidrott
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Erfarenhet av administrativt arbete, ekonomiuppföljning, bokföring och budgetarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du har goda datakunskaper
  • Erfarenhet av arbete med sponsring
     

Din anställning:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% men varierar i omfattning och belastning efter behov och tid på året. ÖIS tillämpar 6 månaders provanställning. Placering är på ÖIS kansli, Friidrottens Hus, Göteborg.

Föreningen ser gärna att du kan börja inom kort. 

Så här söker du tjänsten: 

Mailar din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, till christer.strand@ois.se.
Välkommen med din senast den 25 september 2022. Intervjuer kan komma att ske löpande.

För att läsa mer om Örgryte IS, klicka här!

För mer information om tjänsten kontakta Christer Strand, ordförande ÖIS Friidrottsklubb. 

242 Abrahamsson, Rebecka Örgryte IS 12.80

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!