Göteborgs Friidrottsförbund

Örgryte IS söker klubbchef!

Örgryte IS Friidrott söker klubbchef!
 

ÖIS Friidrottsklubb är en av Sveriges och Göteborgs främsta elitklubbar. Föreningen har, med deras 280 medlemmar, träningsverksamhet för barn från 10 år, ungdomar och juniorer samt en stark elitverksamhet med såväl SM-segrare som OS-deltagare. Föreningar har idag anställda huvudtränare för ungdoms- och juniorverksamheten samt anställda elittränare. Inom verksamheten är även 25st ideella tränare engagerade för såväl ungdom, junior som senior.

Örgryte IS Friidrott söker nu en klubbchef som vill vara en del av ÖIS-andan. 
Kanske är det du?

I tjänsten ingår att utveckla och driva ÖIS Friidrottsklubb mot uppsatta mål. Du representerar föreningen i olika sammanhang och verkar för utveckling av varumärket Örgryte IS.

Som klubbchef innebär det att du på en övergripande nivå utvecklar verksamheten, koncept och hanterar frågor utifrån pågående verksamhet. Du har ansvar för värdefulla evenemang så som Blodomloppet, Världsungdomsspelen (vuspel.se), och Göteborgsvarvet. Du är drivande i och ansvarig för föreningens sponsorarbete. I rollen ingår budget-, arbetsmiljö-, personalansvar och att stärka föreningens relationer med Göteborgs kommun, Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet, SOK, övriga föreningar och andra intressenter. Du samarbetar även med förenings ungdomsansvarig. 

Du har:

  • Grundläggande kunskaper inom friidrott
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Erfarenhet av administrativt arbete, ekonomiuppföljning, bokföring och budgetarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du har goda datakunskaper
  • Erfarenhet av arbete med sponsring
     

Din anställning:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% men varierar i omfattning och belastning efter behov och tid på året. ÖIS tillämpar 6 månaders provanställning. Placering är på ÖIS kansli, Friidrottens Hus, Göteborg.

Föreningen ser gärna att du kan börja inom kort. 

Så här söker du tjänsten: 

Mailar din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, till christer.strand@ois.se.
Välkommen med din senast den 25 september 2022. Intervjuer kan komma att ske löpande.

För att läsa mer om Örgryte IS, klicka här!

För mer information om tjänsten kontakta Christer Strand, ordförande ÖIS Friidrottsklubb. 

242 Abrahamsson, Rebecka Örgryte IS 12.80

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.