Lisa Lilja om nya satsningen
Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!
På Svensk Friidrotts webbplats friidrottsstatistik.se samlas resultat och statistik från alla tävlingar inklusive långlopp utanför arena. Sedan i fjol gäller nya rutiner för rapportering av långloppsresultat vilket i korthet går ut på att varje tävlingsarrangör mejlar in en textfil till resultat@friidrott.se.
Filformatet ska vara CSV-, XML- eller JSON-format för att kunna läsas in i databasen. De flesta tidtagningsprogram kan enkelt exportera en sådan fil så kontakta det du använder.
Resultatlistan ska i “huvudet” innehålla namn på loppet, distans(er), tävlingsort, tävlingsdatum, namn på arrangörsföreningen samt tävlingsledarens namn och mejladress.
För själva resultaten behövs förnamn, efternamn, födelseår (gärna födelsedatum) och förening. Om förening inte finns anges hemort. Om personen inte är svensk medborgare anges nationalitet (gärna World Athletics vedertagna trebokstavsförkortningar).
Om någon av standarddistanserna 5 km, 10 km, halvmaraton och/eller maraton ingår ska namn på förbundsbanmätaren och datum när banan mättes finnas med. Allt för att vi ska kunna erbjuda en korrekt statistik.
I långlopp gäller principen “ett skott en lista”. Ställ alltså upp resultaten män för sig och kvinnor för sig.
För små lopp finns möjligheten att använda Excel-mallen.
Mejla resultatfilen till resultat@friidrott.se
Kontrollera också att resultaten från alla era långlopp under 2021 finns på friidrottsstatistik.se. Och det gäller förstås även era arenatävlingar. Det görs enkelt genom att skriva in tävlingsorten uppe till vänster på förstasidan i den nedre textrutan.
Mer om de nya rutinerna för resultatrapportering för långlopp
Foto: DECA Text & Bild
Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!
Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!
Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen.
FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.
WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!
"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"
Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!
Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?
Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?
Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.
Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.
Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?
För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!