Utbildning

Starterklubben söker dig!

Föreställ dig en arena i full stillhet. När tystnaden inför en start fyller den förväntan, hoppfullhet och glöd du delar tillsammans med din grupp, ledare och friidrottssverige. Och likt en liten knappnål från högsta raden på läktaren skymtar startern med pistolen i sin hand. Kanske är vissa funktioner inom föreningslivet så självklara att du knappt tänker på dem. Men det är precis de som behövs för att drömmar ska kunna förverkligas. Starters. Nu kan du bli en av dem!

Onsdagen den 18 januari genomför FU Väst tillsammans med Starterklubben en grundkurs för dig som är nyfiken på att stärka din funktion och din roll inom friidrotten. Men hur är det att vara starter, egentligen? 

-Som starter är du en mycket viktig del i en friidrottstävling. Man får vara med där det händer och du får träffa många intressanta och spännande idrottare, stora som små, säger Tomas Van Zalingen, en av Göteborgs 9 starters.

Starterklubben vill bli fler!

Starterklubben fungerar som en förening och är en ovärderlig funktion för hela Göteborg Friidrott möjlighet att arrangera lokala tävlingar. Om varje förening har en starter anknuten till sig minskar även kostnaderna för att arrangera och tillsammans kan fler arrangemang genomföras i Göteborg. Men det är också ett uppdrag som kan stärka dig själv och kanske till och med utveckla?

-Man får om man vill och har möjlighet fördelen att vara med vid stora internationella tävlingar. Gillar man vara med vid det absoluta blickfånget, är det att vara starter den bästa platsen på en friidrottsarena, berättar Tomas.

För att anmäla dig till grundkursen för Starters, klicka här!

För att kontakta Göteborgs starters, gå till Starterklubben! 

Friidrott, din idrott hela livet!

FAKTA Grundkurs Starter

Kursen vänder sig till dig som skulle vilja hjälpa till som starter på tävlingar på distriktsnivå, åldersklasser från de allra yngsta upp till veteraner. Du kan också gå om du redan är starter och vill fräscha upp kunskaperna.
Datum: Göteborg onsdag 18 jan 2022
Tid: Kl. 18:00–20:00
Plats: Friidrottens Hus Göteborg.
Ledare: Sverker Jacobson, Starterklubben Göteborgs Friidrottsförbund.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.