Utbildning

Starterklubben söker dig!

Föreställ dig en arena i full stillhet. När tystnaden inför en start fyller den förväntan, hoppfullhet och glöd du delar tillsammans med din grupp, ledare och friidrottssverige. Och likt en liten knappnål från högsta raden på läktaren skymtar startern med pistolen i sin hand. Kanske är vissa funktioner inom föreningslivet så självklara att du knappt tänker på dem. Men det är precis de som behövs för att drömmar ska kunna förverkligas. Starters. Nu kan du bli en av dem!

Onsdagen den 18 januari genomför FU Väst tillsammans med Starterklubben en grundkurs för dig som är nyfiken på att stärka din funktion och din roll inom friidrotten. Men hur är det att vara starter, egentligen? 

-Som starter är du en mycket viktig del i en friidrottstävling. Man får vara med där det händer och du får träffa många intressanta och spännande idrottare, stora som små, säger Tomas Van Zalingen, en av Göteborgs 9 starters.

Starterklubben vill bli fler!

Starterklubben fungerar som en förening och är en ovärderlig funktion för hela Göteborg Friidrott möjlighet att arrangera lokala tävlingar. Om varje förening har en starter anknuten till sig minskar även kostnaderna för att arrangera och tillsammans kan fler arrangemang genomföras i Göteborg. Men det är också ett uppdrag som kan stärka dig själv och kanske till och med utveckla?

-Man får om man vill och har möjlighet fördelen att vara med vid stora internationella tävlingar. Gillar man vara med vid det absoluta blickfånget, är det att vara starter den bästa platsen på en friidrottsarena, berättar Tomas.

För att anmäla dig till grundkursen för Starters, klicka här!

För att kontakta Göteborgs starters, gå till Starterklubben! 

Friidrott, din idrott hela livet!

FAKTA Grundkurs Starter

Kursen vänder sig till dig som skulle vilja hjälpa till som starter på tävlingar på distriktsnivå, åldersklasser från de allra yngsta upp till veteraner. Du kan också gå om du redan är starter och vill fräscha upp kunskaperna.
Datum: Göteborg onsdag 18 jan 2022
Tid: Kl. 18:00–20:00
Plats: Friidrottens Hus Göteborg.
Ledare: Sverker Jacobson, Starterklubben Göteborgs Friidrottsförbund.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.