Utbildning

Starterklubben söker dig!

Föreställ dig en arena i full stillhet. När tystnaden inför en start fyller den förväntan, hoppfullhet och glöd du delar tillsammans med din grupp, ledare och friidrottssverige. Och likt en liten knappnål från högsta raden på läktaren skymtar startern med pistolen i sin hand. Kanske är vissa funktioner inom föreningslivet så självklara att du knappt tänker på dem. Men det är precis de som behövs för att drömmar ska kunna förverkligas. Starters. Nu kan du bli en av dem!

Onsdagen den 18 januari genomför FU Väst tillsammans med Starterklubben en grundkurs för dig som är nyfiken på att stärka din funktion och din roll inom friidrotten. Men hur är det att vara starter, egentligen? 

-Som starter är du en mycket viktig del i en friidrottstävling. Man får vara med där det händer och du får träffa många intressanta och spännande idrottare, stora som små, säger Tomas Van Zalingen, en av Göteborgs 9 starters.

Starterklubben vill bli fler!

Starterklubben fungerar som en förening och är en ovärderlig funktion för hela Göteborg Friidrott möjlighet att arrangera lokala tävlingar. Om varje förening har en starter anknuten till sig minskar även kostnaderna för att arrangera och tillsammans kan fler arrangemang genomföras i Göteborg. Men det är också ett uppdrag som kan stärka dig själv och kanske till och med utveckla?

-Man får om man vill och har möjlighet fördelen att vara med vid stora internationella tävlingar. Gillar man vara med vid det absoluta blickfånget, är det att vara starter den bästa platsen på en friidrottsarena, berättar Tomas.

För att anmäla dig till grundkursen för Starters, klicka här!

För att kontakta Göteborgs starters, gå till Starterklubben! 

Friidrott, din idrott hela livet!

FAKTA Grundkurs Starter

Kursen vänder sig till dig som skulle vilja hjälpa till som starter på tävlingar på distriktsnivå, åldersklasser från de allra yngsta upp till veteraner. Du kan också gå om du redan är starter och vill fräscha upp kunskaperna.
Datum: Göteborg onsdag 18 jan 2022
Tid: Kl. 18:00–20:00
Plats: Friidrottens Hus Göteborg.
Ledare: Sverker Jacobson, Starterklubben Göteborgs Friidrottsförbund.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!