Utbildning

Starterklubben söker dig!

Föreställ dig en arena i full stillhet. När tystnaden inför en start fyller den förväntan, hoppfullhet och glöd du delar tillsammans med din grupp, ledare och friidrottssverige. Och likt en liten knappnål från högsta raden på läktaren skymtar startern med pistolen i sin hand. Kanske är vissa funktioner inom föreningslivet så självklara att du knappt tänker på dem. Men det är precis de som behövs för att drömmar ska kunna förverkligas. Starters. Nu kan du bli en av dem!

Onsdagen den 18 januari genomför FU Väst tillsammans med Starterklubben en grundkurs för dig som är nyfiken på att stärka din funktion och din roll inom friidrotten. Men hur är det att vara starter, egentligen? 

-Som starter är du en mycket viktig del i en friidrottstävling. Man får vara med där det händer och du får träffa många intressanta och spännande idrottare, stora som små, säger Tomas Van Zalingen, en av Göteborgs 9 starters.

Starterklubben vill bli fler!

Starterklubben fungerar som en förening och är en ovärderlig funktion för hela Göteborg Friidrott möjlighet att arrangera lokala tävlingar. Om varje förening har en starter anknuten till sig minskar även kostnaderna för att arrangera och tillsammans kan fler arrangemang genomföras i Göteborg. Men det är också ett uppdrag som kan stärka dig själv och kanske till och med utveckla?

-Man får om man vill och har möjlighet fördelen att vara med vid stora internationella tävlingar. Gillar man vara med vid det absoluta blickfånget, är det att vara starter den bästa platsen på en friidrottsarena, berättar Tomas.

För att anmäla dig till grundkursen för Starters, klicka här!

För att kontakta Göteborgs starters, gå till Starterklubben! 

Friidrott, din idrott hela livet!

FAKTA Grundkurs Starter

Kursen vänder sig till dig som skulle vilja hjälpa till som starter på tävlingar på distriktsnivå, åldersklasser från de allra yngsta upp till veteraner. Du kan också gå om du redan är starter och vill fräscha upp kunskaperna.
Datum: Göteborg onsdag 18 jan 2022
Tid: Kl. 18:00–20:00
Plats: Friidrottens Hus Göteborg.
Ledare: Sverker Jacobson, Starterklubben Göteborgs Friidrottsförbund.

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!