ARRANGEMANG

Terrängsäsongen är igång!

De senaste veckorna har flera av distriktets medel- och långdistanslöpare mjukat upp gräset i Azaleadalen, Fontinskogen och Lidingöloppsspåret. Kanske inför stundande SM-tävlingar? Förra helgen avgjordes distriktsmästerskapen i terräng, vilket också var första delen  av Terrängserien, som i år kommer med en härlig överraskning!

Om knappt två veckor är det dags för Terrräng-SM. För många av distriktets långdistanslöpare är det höstens stora mål. Terräng-SM avgörs i Vällingby, i närheten av Hässelby, Stockholm. Som en del i uppladdningen valde många att springa Terräng-DM i Fontinskogen i Kungälv den gångna helgen. I 4-kilometersloppet var Mölndals Jonathan Grahn snabbast av killarna och vann P19-klassen. Seniorklassen vanns av Jonathans tränare Alexander Nilsson, sex sekunder bakom sin adept. 

På andraplats slutade en sannolikt mycket nöjd Ivan Magnusson, Sävedalen, som gjorde sitt klart bästa terränglopp i karriären, och visade att höstens träning har gett resultat.

Av tjejerna var Alingsås Paulina Hultberg allra snabbast, men med tufft motstånd av Mölndals Julia Törnblad som vann seniorklassen och som också hon gjorde sitt kanske bästa terränglopp någonsin. Även om banan inte var helt identisk med ifjol sprang hon över 20 sekunder snabbare i år.

Några av de som inte var på plats och tävlade i Fontinskogen återfanns istället helgen innan, i Lidingöloppsspåret. Örgrytes Erik Barr Zeilon stod för ett mycket fint lopp och slutade som 15:e man i herrklassen över 30 kilometer med tiden 1.46.18. I K22-klassen över 10 kilometer sprang IFK Göteborgs Malin Arveig Kristiansson till sig en andraplats med den starka tiden 38.06. 

Prispengar på terrängserien!

Efter terräng-SM helgen den 23-24 oktober går säsongen traditionsenligt vidare med terrängserien som fortsätter vara en viktig del för göteborgsfriidrotten. Syftet är att ge de aktiva möjlighet till avbrott i den annars långa och ibland lite enformiga grundträningen. 

– Mycket liknar tidigare års upplägg men i år kommer vi kunna erbjuda prispengar för varje deltävling och till de som tar sig hela vägen upp på prispallen i totalen. Vi vill inspirera till ett ökat deltagande och främja löparna. Det känns kul att kunna ge den möjligheten, säger terrängserieansvarig Alexander Nilsson.

Elin Brink, Mölndals AIK, vid 2021 års terrängserie

 

För inbjudan till Terrängserien, klicka här!