ARRANGEMANG

Terrängsäsongen är igång!

De senaste veckorna har flera av distriktets medel- och långdistanslöpare mjukat upp gräset i Azaleadalen, Fontinskogen och Lidingöloppsspåret. Kanske inför stundande SM-tävlingar? Förra helgen avgjordes distriktsmästerskapen i terräng, vilket också var första delen  av Terrängserien, som i år kommer med en härlig överraskning!

Om knappt två veckor är det dags för Terrräng-SM. För många av distriktets långdistanslöpare är det höstens stora mål. Terräng-SM avgörs i Vällingby, i närheten av Hässelby, Stockholm. Som en del i uppladdningen valde många att springa Terräng-DM i Fontinskogen i Kungälv den gångna helgen. I 4-kilometersloppet var Mölndals Jonathan Grahn snabbast av killarna och vann P19-klassen. Seniorklassen vanns av Jonathans tränare Alexander Nilsson, sex sekunder bakom sin adept. 

På andraplats slutade en sannolikt mycket nöjd Ivan Magnusson, Sävedalen, som gjorde sitt klart bästa terränglopp i karriären, och visade att höstens träning har gett resultat.

Av tjejerna var Alingsås Paulina Hultberg allra snabbast, men med tufft motstånd av Mölndals Julia Törnblad som vann seniorklassen och som också hon gjorde sitt kanske bästa terränglopp någonsin. Även om banan inte var helt identisk med ifjol sprang hon över 20 sekunder snabbare i år.

Några av de som inte var på plats och tävlade i Fontinskogen återfanns istället helgen innan, i Lidingöloppsspåret. Örgrytes Erik Barr Zeilon stod för ett mycket fint lopp och slutade som 15:e man i herrklassen över 30 kilometer med tiden 1.46.18. I K22-klassen över 10 kilometer sprang IFK Göteborgs Malin Arveig Kristiansson till sig en andraplats med den starka tiden 38.06. 

Prispengar på terrängserien!

Efter terräng-SM helgen den 23-24 oktober går säsongen traditionsenligt vidare med terrängserien som fortsätter vara en viktig del för göteborgsfriidrotten. Syftet är att ge de aktiva möjlighet till avbrott i den annars långa och ibland lite enformiga grundträningen. 

– Mycket liknar tidigare års upplägg men i år kommer vi kunna erbjuda prispengar för varje deltävling och till de som tar sig hela vägen upp på prispallen i totalen. Vi vill inspirera till ett ökat deltagande och främja löparna. Det känns kul att kunna ge den möjligheten, säger terrängserieansvarig Alexander Nilsson.

Elin Brink, Mölndals AIK, vid 2021 års terrängserie

 

För inbjudan till Terrängserien, klicka här!

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.