ARRANGEMANG

Terrängsäsongen är igång!

De senaste veckorna har flera av distriktets medel- och långdistanslöpare mjukat upp gräset i Azaleadalen, Fontinskogen och Lidingöloppsspåret. Kanske inför stundande SM-tävlingar? Förra helgen avgjordes distriktsmästerskapen i terräng, vilket också var första delen  av Terrängserien, som i år kommer med en härlig överraskning!

Om knappt två veckor är det dags för Terrräng-SM. För många av distriktets långdistanslöpare är det höstens stora mål. Terräng-SM avgörs i Vällingby, i närheten av Hässelby, Stockholm. Som en del i uppladdningen valde många att springa Terräng-DM i Fontinskogen i Kungälv den gångna helgen. I 4-kilometersloppet var Mölndals Jonathan Grahn snabbast av killarna och vann P19-klassen. Seniorklassen vanns av Jonathans tränare Alexander Nilsson, sex sekunder bakom sin adept. 

På andraplats slutade en sannolikt mycket nöjd Ivan Magnusson, Sävedalen, som gjorde sitt klart bästa terränglopp i karriären, och visade att höstens träning har gett resultat.

Av tjejerna var Alingsås Paulina Hultberg allra snabbast, men med tufft motstånd av Mölndals Julia Törnblad som vann seniorklassen och som också hon gjorde sitt kanske bästa terränglopp någonsin. Även om banan inte var helt identisk med ifjol sprang hon över 20 sekunder snabbare i år.

Några av de som inte var på plats och tävlade i Fontinskogen återfanns istället helgen innan, i Lidingöloppsspåret. Örgrytes Erik Barr Zeilon stod för ett mycket fint lopp och slutade som 15:e man i herrklassen över 30 kilometer med tiden 1.46.18. I K22-klassen över 10 kilometer sprang IFK Göteborgs Malin Arveig Kristiansson till sig en andraplats med den starka tiden 38.06. 

Prispengar på terrängserien!

Efter terräng-SM helgen den 23-24 oktober går säsongen traditionsenligt vidare med terrängserien som fortsätter vara en viktig del för göteborgsfriidrotten. Syftet är att ge de aktiva möjlighet till avbrott i den annars långa och ibland lite enformiga grundträningen. 

– Mycket liknar tidigare års upplägg men i år kommer vi kunna erbjuda prispengar för varje deltävling och till de som tar sig hela vägen upp på prispallen i totalen. Vi vill inspirera till ett ökat deltagande och främja löparna. Det känns kul att kunna ge den möjligheten, säger terrängserieansvarig Alexander Nilsson.

Elin Brink, Mölndals AIK, vid 2021 års terrängserie

 

För inbjudan till Terrängserien, klicka här!

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4