ARRANGEMANG

Terrängsäsongen är igång!

De senaste veckorna har flera av distriktets medel- och långdistanslöpare mjukat upp gräset i Azaleadalen, Fontinskogen och Lidingöloppsspåret. Kanske inför stundande SM-tävlingar? Förra helgen avgjordes distriktsmästerskapen i terräng, vilket också var första delen  av Terrängserien, som i år kommer med en härlig överraskning!

Om knappt två veckor är det dags för Terrräng-SM. För många av distriktets långdistanslöpare är det höstens stora mål. Terräng-SM avgörs i Vällingby, i närheten av Hässelby, Stockholm. Som en del i uppladdningen valde många att springa Terräng-DM i Fontinskogen i Kungälv den gångna helgen. I 4-kilometersloppet var Mölndals Jonathan Grahn snabbast av killarna och vann P19-klassen. Seniorklassen vanns av Jonathans tränare Alexander Nilsson, sex sekunder bakom sin adept. 

På andraplats slutade en sannolikt mycket nöjd Ivan Magnusson, Sävedalen, som gjorde sitt klart bästa terränglopp i karriären, och visade att höstens träning har gett resultat.

Av tjejerna var Alingsås Paulina Hultberg allra snabbast, men med tufft motstånd av Mölndals Julia Törnblad som vann seniorklassen och som också hon gjorde sitt kanske bästa terränglopp någonsin. Även om banan inte var helt identisk med ifjol sprang hon över 20 sekunder snabbare i år.

Några av de som inte var på plats och tävlade i Fontinskogen återfanns istället helgen innan, i Lidingöloppsspåret. Örgrytes Erik Barr Zeilon stod för ett mycket fint lopp och slutade som 15:e man i herrklassen över 30 kilometer med tiden 1.46.18. I K22-klassen över 10 kilometer sprang IFK Göteborgs Malin Arveig Kristiansson till sig en andraplats med den starka tiden 38.06. 

Prispengar på terrängserien!

Efter terräng-SM helgen den 23-24 oktober går säsongen traditionsenligt vidare med terrängserien som fortsätter vara en viktig del för göteborgsfriidrotten. Syftet är att ge de aktiva möjlighet till avbrott i den annars långa och ibland lite enformiga grundträningen. 

– Mycket liknar tidigare års upplägg men i år kommer vi kunna erbjuda prispengar för varje deltävling och till de som tar sig hela vägen upp på prispallen i totalen. Vi vill inspirera till ett ökat deltagande och främja löparna. Det känns kul att kunna ge den möjligheten, säger terrängserieansvarig Alexander Nilsson.

Elin Brink, Mölndals AIK, vid 2021 års terrängserie

 

För inbjudan till Terrängserien, klicka här!

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!